Menu
Fraaie zege Ajax A1 op Twente

Fraaie zege Ajax A1 op Twente

Ajax A1 heeft ook het inhaalduel met FC Twente in winst omgezet. Nadat eerder deze week AZ al aan de zegekar werd gebonden, was het team van trainer Gery Vink zaterdag met 1-4 te sterk voor de Tukkers.

Trainer Vink gaf zijn ploeg na afloop van de wedstrijd grote complimenten. De junioren hadden hun spel aangepast aan de omstandigheden van een droog en hobbelig veld. ,,Je zag al in de warming-up dat de focus er bij iedereen was. Ze zorgden dat ze de passings-snelheid aanpasten. Ze zetten goed druk en als Twente hen onder druk zetten, konden we daar goed onderuit voetballen.”

Aanvankelijk beloonde Ajax A1 zich niet voor het goede spel, maar in de 20e minuut scoorde Adham El Idrissi de 0-1. Na een ruim half uur verdubbelde Abdelhak Nouri de voorsprong, maar verder dan die marge kwam Ajax niet in de eerste helft. ,,Dat is eigenlijk het enige dat we onszelf kunnen verwijten. Het had al 0-4 of 0-5 moeten zijn. Maar we hebben een ouderwets Ajax gezien, met vleugelspelers die de één-tegen-één opzochten.”

In de tweede helft ging de A1 onverdroten door. ,,Na afloop spraken we de trainers van de tegenpartij en zij vonden het een demonstratiepartij van Ajax-zijde”, aldus een trotse Vink. Weer een doelpunt van El Idrissi en nog een van Shaquill Sno zorgden voor een 0-4-tussenstand. ,,In de laatste fase werd het wat rommelig van onze kant. We moesten wat wissels doorvoeren, onder andere omdat Leon Bergsma de wedstrijd werd uitgeschopt. Daardoor kon Deyovaisio Zeefuik zijn debuut maken. FC Twente maakte nog de eretreffer, maar daarbij bleef het ook. ,,Het was een heel prettige middag voor Ajax A1."

Met een derde zege in een week tijd, liet Ajax A1 zien drie wedstrijden in een week aan te kunnen. ,,En daar wil je toch na toe. Het was een geslaagde week", besloot Gery Vink.Scoreverloop: 20. El Idrissi 0-1, 31. Nouri 0-2, 52. El ldrissi 0-3, 77. Sno 0-4, 81. Schmidt 1-4

Opstelling Ajax A1: Groothuizen; Sno, Bergsma (60. El Azzouzi), Savastano, Dankerlui, Van de Beek (77. Zeefuik), El Mahdioui, Nouri, Clement, El Idrissi, Cerny (46. Dekker).

Tekst: Ajax.nl
Archieffoto: Ajax.nl/Gerard van Hees