Menu
Fraaie zege Jong Ajax op Sparta

Fraaie zege Jong Ajax op Sparta

Jong Ajax heeft maandagavond met 4-0 van Jong Sparta Rotterdam gewonnen. Mitchell Donald scoorde voor rust twee keer. In het tweede bedrijf maakten Darko Bodul de 3-0 en Davy Klaassen de 4-0. Klaassen en Dico Koppers debuteerden voor Jong Ajax.

Voor Ajax was het zaak om te winnen na zes verloren en slechts drie gewonnen wedstrijden. Met een lage klassering – elfde plek in de Beloftencompetitie – was een winst meer dan welkom. En die kwam ook. De Amsterdamse Beloften zetten Sparta Rotterdam met 4-0 opzij. Dankzij de fraaie overwinning op de leeftijdsgenoten van de Rotterdamse ploeg stijgt Jong Ajax twee plaatsen op de ranglijst.

Het elftal van trainers Bryan Roy en Albert van der Dussen startte twijfelachtig aan de wedstrijd. Toch liet het eerste doelpunt niet lang op zich wachten. Na een klein kwartiertje spelen schoot Mitchell Donald de eerste treffer achter doelman Mathijs Donatz. De voorzet kwam van Florian Jozefzoon die vanaf links Donald bediende.

De intikker van de middenvelder gaf het team een boost, want vijftien minuten later trof Donald weer het doel van de tegenstander. Weer kwam de voorzet van Jozefzoon, die de ene goede pass na de andere produceerde. De behendige speler liep ogenschijnlijk simpel twee man voorbij met een fraaie actie. Hij voorzag Donald vanaf links met een goede bal: 2-0.

Donald scoorde maandagavond twee keer. Donald scoorde maandagavond twee keer.

In de tweede helft verliet doelpuntenmaker Donald het veld met lichte hamstringklachten. Hij werd vervangen door Davy Klaassen, die evenals Dico Koppers zijn debuut maakte in Jong Ajax. De talentvolle speler maakte gelijk een goede en sterke indruk. Met een briljante actie en sublieme voetbewegingen bediende hij teamgenoot Darko Bodul voor het doel. De spits kon op aangeven van Klaassen de 3-0 intikken.

Kort daarna scoorde Klaassen zelf. De speler – afgelopen zaterdag nog trefzeker voor Ajax A1 tegen Feyenoord – haalde snoeihard uit en maakte Ajax’ vierde en laatste treffer van de avond. Een beter debuut kan Klaassen zich niet wensen. ,,Ik had er nog eentje extra kunnen maken, maar ik kan tevreden zijn’’, zei hij met een glimlach na de gewonnen wedstrijd. ,,Het laatste jaar is snel gegaan, maar ik ben blij dat het zo gaat. Hopelijk leidt het tot iets moois.’’

Ook Donald was blij met zijn treffers en natuurlijk de winst, ondanks dat hij uitviel met een blessure. ,,Het is fijn om goals te maken. Het geeft je zelfvertrouwen een push, maar ook voor het elftal is het fijn dat we winnen.’’

Trainer Bryan Roy was kritisch na afloop. ,,Bij vlagen was het aardig, maar spelen van achteren naar het middenveld kan beter. Maar al met al hebben we de doelpunten goed uitgespeeld. We moesten winnen en dat hebben we gedaan.’’ Voor debutant, assistgever én doelpuntenmaker Klaassen had de trainer lovende woorden: ,,Davy heeft uitzonderlijke kwaliteiten en hij heeft altijd oog voor zijn medespelers.’’

Maandag 8 november speelt het team van trainers Albert van der Dussen Bryan Roy een uitwedstrijd tegen Jong NEC. Het duel op De Eendracht begint om 18.30 uur.

Bekijk dinsdag op Ajax Premium TV de samenvatting van Jong Ajax - Jong Sparta Rotterdam

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Gerard van Hees/Ajax.nl

Klaassen kon zich geen beter debuut wensen. Klaassen kon zich geen beter debuut wensen.
Bodul maakte op aangeven van Klaassen de 3-0. Bodul maakte op aangeven van Klaassen de 3-0.
Ozbiliz in een duel om de bal. Ozbiliz in een duel om de bal.
Donald schiet de bal achter doelman Donatz. Donald schiet de bal achter doelman Donatz.
Ozbiliz haalt hard uit. Ozbiliz haalt hard uit.
Lorenzo Burnet in actie. Lorenzo Burnet in actie.