Menu
Frank de Boer heet supporters welkom

Frank de Boer heet supporters welkom

Frank de Boer heet voor aanvang van de thuiswedstrijd Ajax - sc Heerenveen alle supporters welkom met een column. Lees hier de bijdrage van de hoofdtrainer.

Beste Ajacieden,

Hartelijk welkom in de Amsterdam ArenA bij onze eerste officiële thuiswedstrijd van dit seizoen. De competitiewedstrijd Ajax - sc Heerenveen staat op het programma en vanaf deze, voor mij nieuwe, plek mag ik jullie dus namens Ajax welkom heten.

Het vervult ons met trots dat er alweer bijna 43.000 seizoenkaarten zijn verkocht. De Open Dag werd door meer dan 60.000 mensen bezocht. De uit- en thuisshirts zijn voor de supporters die onze fanshop of webshop bezoeken niet aan te slepen. Mede dankzij de fantastische ontknoping van vorig seizoen, die de derde ster opleverde, hebben we nu deze positieve zaken te melden. Maar ik wil zo min mogelijk terugblikken. Ik ben als trainer verantwoordelijk voor Ajax 1, dus kijk ik vooruit en richt ik me op de ontwikkeling van de spelers in de A-selectie en de resultaten die we als team moeten behalen.

Ajax is elk jaar bij veel mensen favoriet voor de lanstitel, ongeacht de resultaten van voorgaande jaren. Sla de prognoses in kranten en seizoengidsen er maar op na: het grootste deel van spelers, trainers, journalisten en andere voetballiefhebbers aan wie de vraag werd gesteld tipt Ajax ook dit seizoen als kampioen. Aan mij wordt dan gevraagd of ik dat vervelend vind. Integendeel. Ik heb er geen last van, ik ben er zelfs trots op. Het hoort bij Ajax en ik vind dat wij daar op de goede manier mee om moeten gaan. Dat moet ik, samen met mijn collega’s in de technische staf, goed overbrengen op de spelers die daar eventueel wel extra druk door voelen. En met zijn allen proberen we die hoge verwachtingen waar te maken.

Ten opzichte van vorig seizoen zijn we een aantal spelers kwijtgeraakt, van wie Maarten Stekelenburg en Demy de Zeeuw het meest in het oog springen. Wat kregen we ervoor terug? Een aantal spelers stroomde door uit onze jeugdopleiding en Kolbeinn Sigthórsson, Theo Janssen, Derk Boerrigter, Mats Rits en Thulani Serero kwamen van andere clubs naar Ajax toe. Pas op 1 september, als de transferdeadline is, weten we hoe de selecties er definitief uitzien. Maar als ik kijk naar ons en hoe de selecties van andere clubs er uitzien, ga ik ervan uit dat wij samen met PSV, FC Twente en AZ om de bovenste vier posities zullen strijden.

Om bovenin mee te draaien moet je in elk geval al je thuiswedstrijden winnend afsluiten. Te beginnen met vandaag. Ik wil daarnaast ook dominant en aantrekkelijk voetbal spelen. Door vroeg druk te zetten en goed positiespel te spelen wil ik dat we veel kansen creëren. Ik onderschat Heerenveen niet, maar wij zijn het aan onze stand verplicht om vandaag te winnen.

En dan blik ik toch nog één keer terug op die fantastische kampioenswedstrijd: zelfs als jullie maar de helft van het geluid produceren van die betreffende wedstrijd, weten wij ons gesteund en voelt de tegenstander de extra druk. Waardoor we achteraf kunnen zeggen dat we de klus samen geklaard hebben.

Ik wens iedereen heel veel plezier bij deze eerste thuiswedstrijd van dit seizoen!


Frank de Boer
Trainer/coach