Menu

Frank de Boer invaller bij Barcelona

RIJSWIJK (ANP) - Dankzij Rivaldo mag Barcelona blijven dromen van het winnen van de Champions League. De Braziliaanse vedette nam in de uitwedstrijd alle drie de Spaanse treffers voor zijn rekening. Daardoor hielden de Catalanen een punt over aan de uitwedstrijd bij AC Milan (3-3) en blijft de deur naar de tweede ronde op een kier staan.

Of het gelijkspel voldoende is voor een langer verblijf in het lucratieve toernooi moet in de resterende twee duels blijken. Barcelona blijft derde in de groep en heeft nog steeds drie punten minder dan AC Milan en Leeds United dat bij Besiktas niet verder kwam dan 0-0. Barcelona stuit de komende weken nog op Leeds United en Besiktas.

Bayern Munchen zette door een 2-0 zege op Paris Saint Germain wel een grote stap naar de tweede ronde. De Duitsers hebben dankzij de doelpunten van Salihamidzic en Sergio nu drie punten meer dan de Fransen en Rosenborg. De Noren blameerden zich met een 2-0 nederlaag tegen Helsingborg. Juventus speelde met 1-1 gelijk tegen Deportivo. De Italiaanse werkgever van Davids en Van der Sar blijft samen met de club van de geblesseerde Makaay de groep aanvoeren. Panathinakos volgt na de 0-0 tegen HSV op een punt.

Rivaldo schoot Barcelona in de negentiende minuut op voorsprong. De Braziliaan vond vanaf twintig meter afstand vanuit een vrije trap een gat in het muurtje van spelers van AC Milan. Albertini bracht AC Milan vervolgens met twee treffers aan de leiding, maar Rivaldo zorgde opnieuw vanuit een vrije trap voor de gelijkmaker. De Braziliaan kon echter niet voorkomen dat zijn ploeg met een achterstand ging rusten. Jose Mari profiteerde in de 44e minuut van een misverstand in de Spaanse verdediging.

Frank de Boer verving na de rust zijn landgenoot Cocu. De middenvelder was aanvankelijk de enige Nederlander in de basiself van van Barcelona. Cocu en Petit botsten in de beginfase van de wedstrijd echter hard met de hoofden tegen elkaar. Petit moest zich laten vervangen door Reiziger en Cocu speelde de eerste helft met een bandage om zijn hoofd uit.

Met De Boer voor Cocu ging Barcelona op zoek naar de gelijkmaker. Die viel in de 68e minuut toen Rivaldo zijn derde treffer van de avond binnen kopte: 3-3. De Braziliaan kreeg nog een uitstekende mogelijkheid om de winnende treffer te scoren. Hij schoot echter over.

Juventus kwam via een treffer van Inzaghi al naar tien minuten op voorsprong. Een blunder van Van der Sar stelde Victor in staat twee minuten later de gelijkmaker te scoren. De doelman van Oranje sloeg een voorzet knullig voor de voeten van Victor. Van der Sar revancheerde zich na de hervatting met drie goede reddingen voor de tegentreffer. Davids kreeg nog een gele kaart na een te laat ingezette sliding.