Menu

Frank de Boer jaar geschorst

Frank de Boer is donderdag door de tuchtcommissie van de Europese Voetbalunie (UEFA) geschorst voor een jaar.

Hij liet het naar de pers niet merken, maar Frank de Boer was totaal verslagen en zat helemaal stuk na het bericht dat hij een jaar is geschorst voor alle voetbalwedstrijden. Binnen drie dagen moet De Boer beroep aantekenen.

,,Dit is een hele grote klap. Maar ik ga door tot het bittere einde, ik vecht door om mijn onschuld te bewijzen. Als ik drie weken vakantie heb gehad, wil ik alweer voetballen. Ik moet er niet aan denken dat ik een jaar niet mag spelen.''

Hij weet dat hij het WK volgend jaar in Zuid-Korea en Japan misloopt. Het toernooi begint 30 mei. Een van zijn zaakwaarnemers, Rob Cohen: ,,Deze affaire heeft al wat tonnetjes gekost, maar we gooien er nog een miljoentje tegenaan. Of twee. We doen alles wat we kunnen. We stappen desnoods naar de burgerrechter.''

De verdediger van Barcelona en het Nederlands elftal had op vrijspraak gerekend. Immers, zijn advocaten en adviseurs hadden onderzocht dat de methode waarop de nandrolonwaarde wordt gemeten niet betrouwbaar is. De commissie was daar in zoverre gevoelig voor, dat het De Boer voor een jaar schorste in plaats van de gebruikelijke twee jaar.

De UEFA lichtte de uitspraak merkwaardig genoeg niet toe. Dat gebeurt pas in de loop van vrijdag, dan zal de disciplinaire commissie via een communique een verklaring afleggen. De leden hebben tijd nodig alles schriftelijk vast te leggen, aldus een woordvoerder.