Menu
Frank de Boer zet selectie op scherp

Frank de Boer zet selectie op scherp

Terwijl de zon zo nu en dan door het grijze wolkendek heen priemde, werkte de ploeg van Frank de Boer donderdagochtend toe naar het uitduel met Willem II. Achttien veldspelers en vier keepers stapten het trainingsveld op. Jong Ajacieden Danny Bakker, Damil Dankerlui en Robert Muric trainden ook mee met de selectie.

De warming-up begon met wat felle sprints en werd later - zoals vaker dit seizoen - uitgebreid met een oefening met elastiek. Björn Rekelhof had intussen verschillende poppen in het gras gestoken, waar de Ajacieden vervolgens omheen slalomde. Op aangeven van De Boer werkten de spelers af op doel. Donny van de Beek schoot de bal heerlijk in de kruising en ook Riechedly Bazoer had reden om te juichen na een fraaie treffer.

Riechedly Bazoer aan de bal. Frank de Boer bekijkt de partijvorm en laat van zich horen.
Riechedly Bazoer aan de bal. Frank de Boer bekijkt de partijvorm en laat van zich horen.

Het viertal keepers - Jasper Cillessen, Diederik Boer, Indy Groothuizen en Jeffrey de Lange - werden onder handen genomen door Carlo l'Ami. Nadat zij zich hadden warmgedraaid, kwamen er verschillende kleuren ballen uit de tas. Een witte en oranje bal werden tegelijk afgevuurd op het doel, de keeper moest er voor zorgen dat de oranje bal niet in het net belandde. Na deze oefening sloten Cillessen en Boer aan bij een partijvorm. De jonge doelmannen Groothuizen en De Lange werkten zich nog verder in het zweet onder leiding van l'Ami.

Tijdens het partijspel maakte De Boer zich duidelijk verstaanbaar en zette het team flink op scherp. Zo nu en dan werd het spel stilgelegd voor extra aanwijzingen en uitleg.

Op zondag 6 maart neemt Ajax het in Tiburg op tegen Willem II.

Tekst:Ajax.nl
Foto's:Ajax.nl/Louis van de Vuurst