Menu
Frank en Ronald de Boer leggen krans

Frank en Ronald de Boer leggen krans

Frank en Ronald de Boer hebben zondagmiddag tijdens de 'Sportherdenking 4 mei Olympisch Stadion' een krans gelegd ter nagedachtenis aan de sporters die om zijn gekomen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De Sportherdenking werd voor de tiende keer georganiseerd. Men staat stil bij alle oorlogsslachtoffers in de Nederlandse sport, maar er wordt ieder jaar ook één sport uitgelicht. Dat was dit keer de roeisport. Ajax legt altijd een rode krans neer tijdens de Sportherdenking. Via Simone Freling (Ajax Foundation) maakt de club ook deel uit van het organisatiecomité.

Ruim 200 mensen woonden de Sportherdenking bij. ,,Het is belangrijk dat de oorlog niet wordt vergeten”, zei Frank de Boer na afloop. ,,Niet door onze generatie, maar ook niet door de generaties na ons. Je moet het steeds weer onder de aandacht brengen.”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Simone Freling (Ajax Foundation/comitélid Sportherdenking), Ronald de Boer, Frank de Boer, Eric van der Burg (Wethouder Sport) en Jan-Coen Hellendoorn (voorzitter comité Sportherdenking) Simone Freling (Ajax Foundation/comitélid Sportherdenking), Ronald de Boer, Frank de Boer, Eric van der Burg (Wethouder Sport) en Jan-Coen Hellendoorn (voorzitter comité Sportherdenking)
De Amsterdamse Wethouder Sport Eric van der Burg hield een indrukwekkende toespraak. De Amsterdamse Wethouder Sport Eric van der Burg hield een indrukwekkende toespraak.
De kransen werden gelegd bij het beeld van Prometheus, een monument uit 1947 voor alle omgekomen sporters tijdens de oorlog. De kransen werden gelegd bij het beeld van Prometheus, een monument uit 1947 voor alle omgekomen sporters tijdens de oorlog.
Voorafgaand aan de herdenking was er dit jaar speciale aandacht voor de roeisport tijden de Tweede Wereldoorlog. Het inhoudelijk programma werd samengesteld door comitélid Jurryt van de Vooren. Voorafgaand aan de herdenking was er dit jaar speciale aandacht voor de roeisport tijden de Tweede Wereldoorlog. Het inhoudelijk programma werd samengesteld door comitélid Jurryt van de Vooren.
Frits Barend (links) presenteerde het binnenprogramma. Hier luistert hij naar Jan-Maurits de Jonge, die vertelde over zijn neef Ernst de Jonge (een roeier) die gestorven is in de oorlog vanwege zijn verzetsactiviteiten. Frits Barend (links) presenteerde het binnenprogramma. Hier luistert hij naar Jan-Maurits de Jonge, die vertelde over zijn neef Ernst de Jonge (een roeier) die gestorven is in de oorlog vanwege zijn verzetsactiviteiten.