Menu

Frankrijk favoriet voor Koeman

Ajax-trainer Ronald Koeman ziet Frankrijk ook inderdaad het Europees kampioenschap winnen. Nadat de ploeg van Zidane en Henry alle pouleduels heeft gewonnen, stomen De Fransen door en winnen ze alles met een goaltje verschil.

Op de openingsdag van Euro 2004 laten Spanje en Portugal al zien wat ze in hun mars hebben, volgens de prognoses van de trainer van Ajax. Spanje slaat Rusland met 1-0 van zich af op 12 juni en Portugal laat Griekenland met 2-0 kansloos.

De grootste verrassing van de eerste poulewedstrijden valt in groep C waar Denemarken verrassend Italië op 1-1 houdt. Omdat Zweden wel wint van Bulgarije neemt de ploeg van zijn pupil Zlatan Ibrahimovic al direct een voorschot op plaatsing voor de kwartfinale. Zweden wint namelijk in de laatste poulewedstrijd wel van Denemarken.

Koeman ziet zijn spelers Galásek en Grygera stranden in de kwartfinale, waarin de Tsjechen door Zweden de voet wordt dwarsgezet.

De grootste overwinning op het EK komt op naam van Oranje, verwacht Koeman. De uitslag van 3-0 tegen Letland wordt niet overtroffen, wel geëvenaard. Op de laatste speeldag van Groep B wint Frankrijk ook met 3-0 van Zwitserland.

Frankrijk is de enige ploeg die alle groepswedstrijden wint, denkt de trainer. Omdat Portugal tweede wordt in zijn poule staat direct in de kwartfinale Frankrijk - Portugal op het programma. Frankrijk wint. Net zoals in de derde kwartfinale Zweden met 2-0 te sterk blijkt te zijn voor Duitsland.

Nederland strandt als laatste kwartfinalist. Italië wint met minimale marge, maar de blauwhemden worden zelf uitgeschakeld voor de eindstrijd door Frankrijk, dat als laatste ook nog Spanje aan de zegekar rijgt.

Je kunt alle voorspellingen van Ronald Koeman in de EK-poule bekijken met het programma Acrobat Reader. Dit programma kun je downloaden bij http://www.adobe.com/