Menu
Franse kranten: 'Ajax terechte en logische finalist'

Franse kranten: 'Ajax terechte en logische finalist'

Waar in de Nederlandse kranten de vreugde van de pagina’s sprong, zien de Franse kranten er deze vrijdag heel anders uit. Spelers van Olympique Lyon liggen verslagen en uitgeteld op het gras. Een korte – vrij vertaalde – bloemlezing door de Franse kranten:

L’Equipe schrijft over de ‘val voor de poort van de finale van de Europa League’.  De krant spreekt over geluk en kwelling en een eb en vloed aan emoties die zich donderdagavond meester maakten van de Fransen. Het grootste manco bij Lyon was het gebrek aan balans, is de conclusie na 180 minuten voetbal.

In Le Monde voelen ze mee met de verliezers  van donderdag: ‘dur retour à la realité pour l’OL’, harde terugkeer naar de realiteit voor Olympique Lyon. Maar ze vinden ook: ‘Het jonge Ajax verdient het op basis van twee ontmoetingen om naar de finale te gaan.’

'Ook Manchester zal het moeilijk krijgen'
In Le Figaro komt voorzitter Aulas van Olympique aan het woord met een voorspelling voor de finale: ,,Dit team is erg sterk in deze beker. Ik denk dat Manchester United zich heel erg moeilijk kan ontdoen van Ajax in de finale.’

‘Wat Jammer!’, kopt Le Parisien op hun sportpagina naast de uitslag Olympique Lyon – Ajax 3-1. Een treurige Fekir op de rug gezien staat op de bijgevoegde foto. ‘Het wonder gebeurde niet. Geveegd in de heenwedstrijd, kwam Olympique Lyon dicht bij. Maar Lyon ‘sjouwde’ over het veld tegenover het zorgeloze, jonge en lichte Ajax. Dat volgens de krant een logische finalist is na deze tweeluik.

Samenstelling en afbeelding: Ajax.nl