Menu
Franse pers zet zinnen op 'RemontAjax' en Lacazette

Franse pers zet zinnen op 'RemontAjax' en Lacazette

De Franse ochtendkranten hebben een finaleplaats in de Europa League voor Olympique Lyon nog niet opgegeven. 'Laat ons dromen', kopt de toonaangevende sportkrant L'Equipe op de dag van de return tegen Ajax. Om er volgens nog wat beeldspraak tegenaan te gooien. 'Aan een zijden draadje boven een vulkaan', daarmee doelend op de laatste kans voor Lyon om het seizoen te redden.

L'Equipe pakt uit met liefst acht pagina's over het belangrijke halvefinaleduel. Er is een interview met Richard Witschge, dat grotendeels over de vermaarde jeugdopleiding van Ajax gaat. Daarnaast is een artikel aan Peter Bosz gewijd over diens periode als actief speler in Toulon en zijn 'tactique impressionnaient' als coach. 

Daarnaast geeft L'Equipe zijn visie op de vermoedelijke opstellingen, waarbij de Fransen voorspellen dat Joel Veltman en Nick Viergever terugkeren in de Amsterdamse basis. Daarnaast is voor sterspeler Alexandre Lacazette bij Lyon een plekje in de punt van de aanval gereserveerd. 

'La remontAjax ou la crise', kopt de Franse krant Aujourd'hui en France. Vrij vertaald: Wederopstanding of crisis. De krant stipt daarmee de grote belangen aan. ' Een wedstrijd om geschiedenis te schrijven.' Net als in verschillende andere kranten wordt de tweeluik met Club Brugge aangehaald. In 2001 zegevierden de Belgen ook met 4-1 voor eigen publiek, maar werd door Lyon de terugwedstrijd met 3-0 gewonnen. Sonny Anderson was met drie treffers de grote man. De krant spreekt de hoop uit dat Alexandre Lacazette nu die rol op zich kan nemen. 

'Ajax geen Juventus'
De krant laat ook oud-speler Philippe Violeau aan het woord. 'Ik ben redelijk optimistisch', vertelt de Fransman. 'Ajax is een jonge, dynamische ploeg, met veel kwaliteit. Maar een jong team kan ook fouten maken. Het is geen machine zoals Juventus.” Lyon kwam de kersverse finalist van de Champions League tegen in de groepsfase van het miljoenenbal. 

,,Alexandre Lacazette, precies op tijd fit voor de grote avond', kopt Le Progress. Ook die krant rept van een RemontAjax, een term die veelvuldig opduikt in de Franse pers. 

Tekst en foto: Ajax.nl