Menu
Franse trip geeft Ajax boost

Franse trip geeft Ajax boost

Met een zege op AS Béziers en een gelijkspel tegen Olympique Marseille reist Ajax donderdag terug naar Amsterdam. De resultaten en vooral het vertoonde spel, zorgen ervoor dat het vertrouwen een flinke boost heeft gekregen op weg naar het belangrijke treffen met PAOK.

Volgende week dinsdag wordt de eerste confrontatie met PAOK Saloniki in de derde voorronde van de UEFA Champions League afgewerkt. Het grootste gedeelte van het team dat Peter Bosz zal opstellen tegen de Grieken speelde woensdagavond 2-2 gelijk tegen Marseille. De afsluiter van de oefencampagne stemde de hoofdcoach tevreden. ,,Het was een goede dag, veel spelers hebben negentig minuten gemaakt en ook over de wedstrijd ben ik tevreden. Ik zag vandaag dat de manier waarop we willen spelen er echt in begint te komen: hoog druk zetten, snel de bal terug veroveren en ook in balbezit speelden we goed. We hebben twee keer gescoord - mooie goals - en veel kansen gecreëerd.”

Dolberg sleept punt uit vuur
Ook spits Kasper Dolberg zag dat het lekker draaide bij Ajax. ,,Marseille kwam in de eerste helft echt niet aan de bal. Ik denk dat dit onze beste helft van de voorbereiding was, het gaat steeds beter."

Dolberg maakte tegen Marseille de gelijkmaker. ,,Een voorzet van Anwar ging over mij heen, de bal kwam bij Cassierra die de lat raakte en de rebound was voor mij. Altijd leuk om te scoren, maar ik denk niet dat ik mijn beste wedstrijd heb gespeeld vandaag. In de duels ging het goed, maar ik kwam te weinig aan de bal. En als ik aan de bal was, liep het ook niet altijd zoals ik wilde.”

Olympique Marseille – #Ajax, de goals ⚽️ #marajahttps://t.co/bPzxo2ofxW

— AFC Ajax (@AFCAjax) 21 juli 2016

Hij maakte deze voorbereiding vaak deel uit van het ‘basisteam’ van Ajax, maar of hij dinsdag tegen PAOK zal starten, durft hij niet te zeggen. ,,We zullen zien. Ik heb vandaag in ieder geval mijn best gedaan, en de coach weet wat ik kan.”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst