Menu

Fred Grim: ''Blij met de nul''

Fred Grim hield bij de UEFA Cupwedstrijd tegen Apollon Limassol (2-0)voor de derde keer op rij de nul en dat was voor hem het belangrijkste van de wedstrijd: ,,Je moet in Europees verband de nul houden. Maar natuurlijk hadden we er hier vier of vijf moeten inschieten."

De doelman was dus niet echt tevreden. ,,Maar het is wel zo dat iedereen zijn uiterste best deed. Er is niemand de schuld te geven. Het blijkt dat we nog steeds moeite hebben met het vasthouden van de bal. Of het daar makkelijker wordt? Het ligt eraan wat Apollon van plan is voor eigen publiek. Ik denk dat we daar meer aan voetballen toekomen, omdat zij ook moeten komen. Het prettige dat we thuis de nul hebben vastgehouden, is dat als we op Cyprus een keer scoren, dat zij er al vier moeten maken."

En dat zal niet gebeuren, denkt Johnny Heitinga die op het Europese platform debuteerde. ,,Het zou een schande zijn als we de tweede ronde niet halen. Vandaag was het dramatisch slecht. Het was wel moeilijk voetballen tegen zo'n heel blok verdedigers. Wij gingen er vanuit dat zij met twee spitsen zouden spelen. Het was de bedoeling dat ik de nummer 10 op zou pakken. Maar we hadden dus een probleem achterin, een mannetje over. Daarom ging ik op de nummer 7 en pas later nam Hatem nummer 24 voor zijn rekening."

Het debuut duurde 45 minuten. ,,Dat vond ik wel zonde. In de rust hoorde ik dat ik eruit moest. De trainer zei dat het niet persoonlijk was, maar dat het een tactische wissel was. Ik speelde goed, verloor geen enkele bal. Toen ik op de bank zat hoopte ik dat het beter zou gaan en hoopte ik op meer doelpunten. Maar meer dan 2-0 zat er niet in."

Cristian Chivu vond 2-0 niet zo slecht. ,,Het is moeilijk spelen tegen tien verdedigers. We hadden misschien wat simpeler moeten spelen, maar 2-0 is niet slecht. We gaan met vertrouwen naar Cyprus. Natuurlijk was Apollon met meer doelpunten verschil te verslaan, maar vergeet niet dat voetbal is veranderd. Er zijn geen kleine teams meer."

Nikos Machlas vond de 2-0 ook goed genoeg. ,,Ik snap wel dat het voor het publiek niet voldoende was, maar 2-0 moet goed zijn om de volgende ronde te halen. De uitwedstrijd zal een stuk makkelijker zijn. Zij moeten dan wel komen."