Menu

Fred Grim: 'Het was grandioos'

Grim speelde zondag zijn laatste thuiswedstrijd voor Ajax. Na afloop van het gewonnen duel tegen Den Bosch, kreeg de keeper zijn afscheid, samen met de Deen Tobiasen. Grim gaat vanaf volgend seizoen een keepersschool starten bij de jeugdopleiding van Ajax.

Grim was na afloop emotioneel:,,Dit was best wel moeilijk. Je ziet het natuurlijk aankomen, maar als het moment daar is, kun je je er geen voorstelling van maken. Ik zag op televisie wel eens het afscheid van een speler. Ik hoopte dan dat het voor mij ook zo mooi zou zijn. Dit ging echter mijn verwachtingen te boven, het was grandioos.

Het was een grote verrassing dat mijn zoontje mee het veld op liep. Ik geef normaal gesproken automatisch een hand aan het kindje dat naast mij staat. Toen we het veld op liepen zei hij ineens:,,Hé, pa!" Dat vond ik erg leuk.

Ik heb de rust in mezelf gevonden, ik heb geaccepteerd dat er een eind is gekomen aan mijn actieve loopbaan. Met slikken en blazen had ik de afgelopen weken alles onder controle. Ik had wel een rotgevoel trouwens toen ik werd gewisseld. Ik zei tegen Didulica dat hij in ieder geval de nul moest houden.

In mijn hoofd ben ik wel bezig met de terugstap van mijn actieve carriere, maar ik ben nog totaal gefocussed op deze laatste wedstrijden. Als we kampioen worden is dat het hoogtepunt uit mijn voetballoopbaan. Het was een erg turbulent seizoen, het zou voor iedereen mooi zijn om het met een of twee prijzen af te sluiten. We hebben ook nog kans om de dubbel te pakken.

Vanaf volgend jaar krijg ik de verantwoordelijkheid over de keepers op de Toekomst. Na een aantal gesprekken met Ajax zijn we nader tot elkaar gekomen. Ik ga proberen iets moois neer te zetten, waar je later op kan terugvallen. Over een paar jaar keer ik wellicht terug naar het stadiona om de keepers van de A-selectie te trainen.

Ik heb even overwogen om nog een transfer te maken. De aanbiedeing van Ajax was echter dusdanig en in mijn straatje dat ik geen nee kon zeggen. Mijn ambitie ligt bij het tranersvak. In mijn tijd bij Cambuur heb ik Oefenmeester 1 en 2 gehaald, volgend seizoen ga ik Oefenmeester 1 halen. Ik sta al ingeschreven in Zeist.

Mret de landstitel binnen handbereik en de kans op de beker is het een goed moment er een punt achter te zetten."