Menu

Fred Grim meldt zich bij A-selectie

Zijn laatste wedstrijden in Ajax I keepte hij begin mei. Daarna liet hij het doel over aan anderen en richtte hij zich op zijn nieuwe loopbaan als keeperstrainer. Maar maandagochtend kwam hij toch weer het trainingsveld op lopen. Als lid van de spelersgroep, want Fred Grim moet voor de Champions-Leaguewedstrijd tegen Rosenborg als tweede keeper beschikbaar zijn. Hij krijgt nummer 41 op zijn rug.

Voordat Fred Grim het veld op kwam, stond Joey Didulica heel erg hard te trainen. ,,Maar we hadden geen hoop dat Joey dinsdagavond zou halen. Maar hij heeft wel hard getraind, zodat hij de rest van de week ook zo kan trainen. Dan hopen we dat hij zaterdag haalt", zei keeperstrainer Wil Coort.

Didulica zelf had ook zijn vizier niet op Rosenborg gericht, terwijl hij in Trondheim wel op doel stond. ,,De wedstrijd van dinsdag komt nog net iets te vroeg", aldus de Australische doelman. ,,Op zich gaat het goed, alleen met trappen heb ik nog wel wat last. Daarom is het beter dat ik geen risico neem. We hebben nog een lang seizoen voor de boeg en dan kan ik beter wachten. Dat is beter voor de blessure, voor mijzelf en voor de club."

Cristian Chivu deed de hele training mee met de selectie. De aanvoerder kampte gisteren nog met een zere enkel, maar kon deze maandag vol uit gaan. Hij stond in de eerste helft van de grote partijvorm samen met André Bergdølmo in de verdediging. In het tweede gedeelte speelde Ajax met Richard Witschge in de vorm van een libero en Boukhari als linkshalf.

Ook Nigel de Jong zag zijn verblijf in de A-selectie worden verlengd. De 17-jarige Amsterdammer mocht zaterdag al een hele wedstrijd meespelen en meldde zich ook voor de training in de voorbereiding op Rosenborg.