Menu
Fred Grim verlengt contract

Fred Grim verlengt contract

Fred Grim heeft donderdag een nieuw contract getekend. De trainer van Ajax A1 blijft daarmee tot 1 juli 2014 aan Ajax verbonden. ,,Het is een eer om trainer bij Ajax te zijn”, reageert de Amsterdammer blij.

Fred Grim (Amsterdam, 17 augustus 1965) kwam in 1984 via de amateurs van JOS bij de selectie van het eerste elftal van Ajax. In 1987 verhuisde hij voor acht seizoenen naar Cambuur Leeuwarden. In 1994 keerde de doelman terug naar Ajax, waar hij in 2002 zijn actieve loopbaan beëindigde.

In totaal verdedigde Fred Grim in 101 competitiewedstrijden het doel van Ajax. Hij speelde 125 officiële wedstrijden in Amsterdamse dienst. ,,We hadden een prachtig seizoen, werden kampioen en wonnen de beker”, haalt de huidige trainer herinneringen op aan zijn laatste jaar als actieve doelman van Ajax 1. ,,Toen was het moeilijk om te stoppen. Maar het was wel op een hoogtepunt en ik kon verder met mijn trainersambitie.”

Henri van der Aat feliciteert Grim met zijn nieuwe contract. Henri van der Aat feliciteert Grim met zijn nieuwe contract.

Grim ging aan de slag als keeperstrainer in de jeugdopleiding. In 2003 behaalde hij het diploma Trainer/Coach 1. In juli 2004 trainde Grim samen met John van den Brom Jong Ajax. De trainer verliet Ajax in 2007 om assistent-trainer bij Sparta Rotterdam te worden en keerde in 2009 - inmiddels in bezit van het diploma coach betaald voetbal - terug bij Ajax.

Sinds 2010 is de Amsterdammer verantwoordelijk voor het hoogste elftal van de jeugdopleiding. Vorig seizoen deed hij veel ervaring op als assistent bij Oranje Onder 19. ,,Ajax A1 is een mooi team. Je werkt aan het team zelf maar je laat de spelers zichzelf ook individueel ontwikkelen. Deze jongens hebben een bewuste doelstelling en daar werken ze hard voor. Dit was voor zowel de spelers als voor mij een uitdagend seizoen met de NextGen Series, competitie en beker. Dan moet je goed de balans kunnen vinden tussen de arbeidsrustverhouding. Moeilijk is het niet. Ik houd van structuur en weet precies waar in een seizoen de pieken zitten. Daar werk je naar toe en houd je rekening mee.”

Vrijdag kan de kroon op het seizoen worden gezet als wordt gewonnen van Feyenoord/Excelsior in Rotterdam. Dan is de titel een feit: ,,Een mooie wedstrijd”, vindt Grim. ,,Ik verwacht twee teams die aan elkaar gewaagd zijn. Thuis speelden we 3-3, we scoorden in de laatste minuut 3-2 en kregen in blessuretijd de 3-3 nog tegen.” Ajax A1 speelde wel een half uur lang met tien man.

Namens het technisch hart van Ajax laat Wim Jonk weten zeer verheugd te zijn met de contractverlenging van Grim. ,,Fred doet het uitstekend. Hij heeft oog voor het individu binnen het team en dat is zeer belangrijk in de jeugdopleiding.” De technisch manager van de bovenbouw voegt daar aan toe: ,,De A1 is het vlaggenschip van de jeugdopleiding. Sommige jongens moeten van het ene op het andere moment met het eerste elftal mee om vaak daarna weer terug te keren bij de A1. Zo werkt dat op het hoogste niveau."

Jonk vervolgt: ,,Er gebeurt natuurlijk heel veel met een jonge speler die de dynamiek rondom het eerste elftal meemaakt. Fred is een trainer die ze op de juiste manier voorbereidt op zulke situaties. Dat hoort ook bij de ontwikkeling van een speler. Het is goed voor Ajax dat Fred Grim de komende twee jaar aan de club verbonden blijft.”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst