Menu
Fris richting bekerfinale

Fris richting bekerfinale

Geen kleine oogjes van een kampioensfeest op het trainingsveld van Ajax maandagochtend. Het team van Frank de Boer moet ondanks de 3-2-overwinning nog minimaal twee weken wachten op de landstitel. Dus met een frisse blik begonnen de Ajacieden aan de nieuwe week. Zondag wacht de finale van het toernooi om de KNVB Beker tegen PEC Zwolle.

Frank de Boer vond het natuurlijk jammer dat de 33ste landstitel zondag niet werd veiliggesteld in een uitverkochte Amsterdam ArenA, maar met het oog op de bekerfinale is het misschien niet eens zo ongunstig. De Boer: ,,Nu blijft de spanning op de groep zitten, anders was dat misschien door het feestgedruis toch iets minder geweest."

Er werd inderdaad meteen fanatiek getraind maandagochtend, al mochten de basisspelers van het duel met ADO Den Haag het rustig aan doen: uitlopen, krachtoefeningen en wat spelletjes met de bal. De spelers die zondag niet of weinig in actie kwamen, plus een flink aantal Jong Ajacieden, kenden een pittige ochtend. In anderhalf uur tijd kregen zij van de technische staf een heel pakket aan oefeningen voorgeschoteld: rondo’s, partijvormen, positiespel, afrondoefeningen.

Bij deze groep ook Ricardo van Rhijn en Daley Blind. Zij waren er niet bij tegen ADO Den Haag vanwege een schorsing, maar zondag zijn ze in de Rotterdamse Kuip natuurlijk wel weer van de partij. Siem de Jong trainde nog niet mee met de groep. De aan zijn hamstring geblesseerde aanvoerder werkte nog apart van de groep aan zijn herstel.

Tekst en foto's: Ajax.nl

De spelers die zondag weinig of niet in actie kwamen stonden maandag ruim anderhalf uur op het veld. De spelers die zondag weinig of niet in actie kwamen stonden maandag ruim anderhalf uur op het veld.
Siem de Jong kijkt even bij zijn ploeggenoten. De aanvoerder werkte op een ander veld aan zijn herstel. Siem de Jong kijkt even bij zijn ploeggenoten. De aanvoerder werkte op een ander veld aan zijn herstel.
Jong Ajax-spelers Dejan Meleg en Sam Hendriks waren maandag ook van de partij. Jong Ajax-spelers Dejan Meleg en Sam Hendriks waren maandag ook van de partij.
Geen uitlooptraining maandag voor Daley Blind, maar meteen volle bak. Geen uitlooptraining maandag voor Daley Blind, maar meteen volle bak.
Peter Leeuwenburgh deed maandag mee met de training van het eerste. Peter Leeuwenburgh deed maandag mee met de training van het eerste.