Menu
'Frivoliteit koppelen aan rendement'

'Frivoliteit koppelen aan rendement'

De wedstrijden van Ajax volgen elkaar in rap tempo op. Veel tijd om na te beschouwen op de UEFA Champions League-zege op APOEL Nicosia is er niet, want zondag wacht FC Utrecht alweer. En in de strijd om de landstitel mag Ajax geen steken meer laten vallen om in het spoor te blijven van PSV, vindt ook Frank de Boer: ,,We mogen nu geen averij meer oplopen.”

Nog even blikte De Boer terug op de mooie Europese zege van woensdag; ,,Na het openingsdoelpunt was er een bepaalde bevrijding bij de spelers en gooiden ze de schroom van zich af. Er hing een fantastische sfeer in het stadion, en door die drie doelpunten in de tweede helft gingen de supporters toch met een lekkerder gevoel het stadion uit.”

,,We hebben veel jonge talenten in de selectie. Woensdag hadden we zelfs drie A-junioren op de bank. Het is mooi dat ik ze dan kan laten invallen. Diederik Boer voelde zich een opa op de bank, denk ik”, lachte De Boer, verwijzend naar het leeftijdsverschil van 16 jaar tussen Boer en invaller Richairo Zivkovic.

Niet alleen het resultaat was belangrijk, ook het proces naar een dominanter en aantrekkelijker Ajax moet volgens De Boer in een groter licht worden bezien dan alleen een enkele wedstrijd: ,,Ik wil dominantie zien, maar ook aantrekkelijk voetbal. Dat gaat bij vlagen al beter dan aan het begin van het seizoen. We komen steeds meer op het punt waar we naartoe willen. Bij Ricardo Kishna zie ik mooie acties gekoppeld worden aan rendement. Hij heeft specifieke kwaliteiten waar mensen graag naar kijken, en als die acties lukken is het natuurlijk helemaal mooi.”

De stijgende lijn van de afgelopen wedstrijden moet doorgezet worden tegen FC Utrecht, al beseft De Boer dat het niet gemakkelijk gaat worden: ,,De statistieken in de laatste jaren tegen Utrecht laten zien dat we het lastig tegen ze hebben. Ze hebben dan ook een goede selectie. Maar we willen dicht bij PSV blijven, en er in de winterstop misschien wel naast staan. Wij moeten gewoon zorgen dat we top zijn, dan heb ik er heel veel vertrouwen in.”

Ajax - FC Utrecht begint zondag om 12:30 uur. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar via onderstaande link.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Tickets Ajax - FC Utrecht