Menu
Future Cup: AC Milan & Fenerbahce

Future Cup: AC Milan & Fenerbahce

Voor de vijfde achtereenvolgende keer wordt tijdens het paasweekeinde de Aegon Future Cup gehouden op sportpark de Toekomst. Ajax.nl zet de deelnemers in vier afleveringen op een rij. In deze derde aflevering: AC Milan en debutant Fenerbahce.

AC Milan

Terug van weggeweest op de Aegon Future Cup is AC Milan. De Italianen deden al twee maal mee, maar waren vorig jaar afwezig. Nu zijn ze terug om hun beste klassering (een vierde plek) te overtreffen. Daarvoor heeft mede een omwenteling plaatsgevonden in de jeugdafdeling van de Rossoneri. Voorheen kocht Milan ploegen bij elkaar, maar tegenwoordig hecht de club meer waarde aan spelers uit eigen kweek. Evenals Ajax en Barcelona wil Milan meer smaakmakende voetballers voortbrengen. Spelers zoals de 21-jarige Mattia di Sciglio, een voormalig talent dat inmiddels is doorgebroken in de hoofdmacht. Om dat doel te bereiken worden de amateurvelden nabij Milaan dezer dagen nog nauwkeuriger afgespeurd naar toppers in de dop. Getuige de tweede plek in de competitie van het afgevaardigde elftal lukt dat steeds beter.

Fenerbahce. Fenerbahce.

Fenerbahce

Nieuw op de Aegon Future Cup is Fenerbahce, na Besiktas de tweede Turkse club die deelneemt aan het jeugdtoernooi. Of de Gele Kanaries daarbij kansrijk zijn, is door een gebrek aan eerdere resultaten moeilijk in te schatten. Maar beelden van het team op YouTube liegen er niet om: de ene aanvaller is nog vlugger dan de andere en ook het combinatiespel is zeer behoorlijk. Toch wil het in de eigen Elit Ligi niet bepaald lukken. Daarin staat Fenerbahçe zesde, zij het met vier wedstrijden minder gespeeld. Worden die gewonnen, dan kan het jeugdteam zomaar nog kampioen worden. Kortom: de opponenten van Fenerbahçe zijn gewaarschuwd