Menu
Future Cup: Ajax en Galatasaray

Future Cup: Ajax en Galatasaray

Ajax houdt dit weekend voor de zesde keer de ABN AMRO Future Cup. Dit internationale toernooi voor B-junioren heeft een fraai deelnemersveld. Deze week stellen we alle teams voor. In deze aflevering: gastheer en titelhouder Ajax en Galatasaray.

Ajax:
Garanties zijn zeldzaam in de voetballerij, maar feit is dat Ajax doorgaans goed presteert op de ABN AMRO Future Cup. In de vijf eerdere edities waren de Amsterdamse beloften altijd van de partij in de finale. Driemaal won Ajax het prestigieuze toernooi, waaronder vorig jaar. In de finale werd Liverpool met 2-1 verslagen. Abdelhak Nouri etaleerde een grootse vorm en werd verkozen tot beste speler van het toernooi. Het is een eretitel waarvan de spelers van de huidige B1 zullen dromen. Het team, waarin Joe van der Sar (zoon van) het doel verdedigt, is koploper van de Eredivisie. Met het vertrouwen zit het dus wel goed bij de gastheren van het toernooi, die voor eigen publiek geen modderfiguur willen slaan.

Galatasaray is de derde deelnemer uit Istanbul tijdens de ABN AMRO Future Cup. Galatasaray is de derde deelnemer uit Istanbul tijdens de ABN AMRO Future Cup.

Galatasaray:
Na Fenerbahçe en Besiktas maakt ook het derde erkende voetbalbolwerk uit Istanbul zijn opwachting op de ABM AMRO Future Cup. Voordeel voor Galatasaray is dat het verwachtingspatroon niet al te hoog is. Fenerbahçe (laatste in 2014) en Besiktas (voorlaatste in 2012) wisten bij hun deelnames niet te imponeren. Mede door de komst van veel internationale sterren naar de Süper Lig, staat Turkije niet bepaald bekend als een opleidingsland. Toch kent de selectie van de Galatasaray met Sabri Sarıoğlu, Emre Çolak en Semih Kaya de nodige zelfopgeleide spelers. In de Elit Ligi staat Galatasaray slechts vijfde. Wellicht dat de Turke talenten in Amsterdam hun zelfvertrouwen een impuls kunnen geven.

Kaarten voor de ABN AMRO Future Cup zijn online te koop via onderstaande link en op wedstrijddagen aan de kassa's van Sportpark de Toekomst van 4 t/m 6 april. Dagkaarten kosten 2,50 euro. Een ticket voor alle dagen is 5 euro.

Tickets ABN AMRO Future Cup