Menu
Future Cup: Ajax treft Anderlecht, JLeague tegen Bayern

Future Cup: Ajax treft Anderlecht, JLeague tegen Bayern

Ajax O17 heeft zich geplaatst voor de halve finales van de ABN AMRO Future Cup. De ploeg van Gery Vink vermaakte het publiek en zette Juventus O17 met groot krachtsverschil aan de kant (2-0). Ryan Gravenberch en Abdallah Aberkane zorgden voor de treffers.

De Amsterdamse jeugdploeg nam vanaf de aftrap het initiatief tegen de Italiaanse hekkensluiter. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van Juventus. Met degelijk positiespel werd de jacht op de openingstreffer ingezet.

 Wervelend begin
'Wauw!', galmde vanaf de tribunes toen Ajax-aanvaller Venitchio Sint met één aanname zijn tegenstander het nakijken gaf. De voorzet die volgde was op maat, waarna Ryan Gravenberch met een hard schot voor de 1-0 kon tekenen.  

Minuten later liet Szabolcs Schön zijn succesformule op de linksbuiten-positie zien. De 16-jarige aanvaller dribbelde langs zijn tegenstander en werd in het strafschop gebied onderuit gehaald: penalty. Abdallah Aberkane schoot vanaf elf meter raak en zorgde voor de dikverdiende 2-0.

Kwalificatie
Ajax O17 wisselde veel door in de tweede helft. De passing en acties werden slordiger, waardoor een derde doelpunt er niet meer van kwam. Tegenstander Juventus was moegestreden en kan zich als nummer laatst opmaken voor de strijd om de vijfde plek.

Op het andere veld was JLeague met 1-3 te sterk voor Benfica, waardoor zij de poulefase afsluiten als nummer één. Ajax O17 kwalificeert zich als nummer twee en treft in de halve finale de leeftijdsgenoten van Anderlecht.

Eindstand poule A

1. JLeague 3-7 (6-1) | ����
2. Ajax 3-7 (3-0) | ����
3. Benfica 3-3 (4-5) | ����
4. Juventus 3-0 (1-8) | ����#FutureCup pic.twitter.com/4RaDn2FTCt

— AFC Ajax (@AFCAjax) 16 april 2017

Anderlecht en Bayern
Eerder op de dag viel de beslissing in poule A. Anderlecht O17 speelde het laatste groepsduel tegen PSG (1-1) gelijk en kwalificeerde zich als koploper voor de achtste finales. 

Bayern München had het heilige (paas)vuur aangewakkerd tijdens het beslissende duel met Arsenal.  De Duitsers wonnen met 1-4 en stootte als tweede team door naar de kruisfinales van het jeugdtoernooi.

Ajax O17 – Juventus O19 2-0 (2-0) 6. Gravenberch 1-0, 10. Aberkane 2-0.

Opstelling Ajax O17: Gorski; Dest, Van Gelderen, Botman, Bakker; Gravenberch (44. Farcas), Aberkane,  J. Maduro (43. Margeret); Schön, De la Vega (44. Brobbey), Sint (51. Trograncic)

Tekst: Ajax.nl/Sven Koeneman
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees