Don't worry about a thing

Sorry, we hebben deze pagina niet gevonden.

Waarschijnlijk bestaat deze pagina niet of niet meer. Misschien dat er een tikfoutje in de URL is gemaakt.

Menu
Future Cup: Anderlecht en Porto

Future Cup: Anderlecht en Porto

Ajax organiseert dit weekend voor de zesde keer de ABN AMRO Future Cup. Dit internationale toernooi voor B-junioren heeft een fraai deelnemersveld. Deze week stellen we teams voor. In deze aflevering: tweevoudig winnaar Anderlecht en FC Porto.

Anderlecht:
De jeugdopleiding van Anderlecht is net als Ajax een kweekvijver van talent. De club uit Brussel is al jaren vaste gast tijdens de ABN AMRO Future Cup. Enkel in 2012 ontbraken de Belgen op de Toekomst. Zonder twijfel is Anderlecht een kanshebber voor de titel. De Royal Sporting Club was eerder in 2011 en 2013 de sterkste en kan bij een nieuwe winst Ajax achterhalen als recordwinnaar van het toernooi. Vorig jaar stelde Anderlecht met een vierde plaats enigszins teleur. De opleiding van Anderlecht staat internationaal hoog aangeschreven. De belangrijkste exponenten van de laatste jaren zijn Romelu Lukaku en Vincent Kompany, Belgische internationals die hun brood verdienen in Engeland. Een nieuwe generatie talenten staat ongetwijfeld te trappelen om in hun voetsporen te treden.

De B-junioren van FC Porto gaan aan kop in de Portugese competitie. De B-junioren van FC Porto gaan aan kop in de Portugese competitie.

FC Porto:
Een doorgeefluik klinkt wellicht wat oneerbiedig, maar als er één club het kunstje van scouting beheerst, dan is het FC Porto wel. De Portugese grootmacht heeft de gave om overwegend onbekende Zuid-Amerikaanse voetballers te ontwikkelen tot internationale sterren. Vrijwel ieder seizoen worden er spelers voor miljoenenbedragen verkocht. Afgelopen zomer ging dat niet anders met de verkoop van Fernando en Eliaquim Mangala aan Manchester City. Andere bekende voorbeelden van spelers die de laatste jaren in Porto groot werden zijn Hulk en Falcao. De talenten van Porto komen met het nodige vertrouwen naar Amsterdam. Ze gaan aan kop in hun competitie.

Kaarten voor de ABN AMRO Future Cup zijn online te koop via onderstaande link en op wedstrijddagen aan de kassa's van Sportpark de Toekomst van 4 t/m 6 april. Dagkaarten kosten 2,50 euro. Een ticket voor alle dagen is 5 euro.

Tickets ABN AMRO Future Cup