Menu
Future Cup: Bayern & Fluminense

Future Cup: Bayern & Fluminense

Sportcomplex de Toekomst is van 23 tot en met 25 april het domein van de beste jeugdelftallen ter wereld. De AEGON Future Cup brengt naast gastheer Ajax ook de B-junioren van Bayern München, RSC Anderlecht, Ajax Cape Town, Fluminense, Celtic, DC United en China U-17 naar Amsterdam. In deze aflevering speciale aandacht voor FC Bayern München en debutant Fluminense.

FC Bayern München doet voor het tweede jaar op rij mee met de AEGON Future Cup. De Europese grootmacht uit Duitsland liet vorig jaar een goede indruk achter en eindigde het toernooi als derde. Bayern leverde ook de topscorer van de eerste editie van de AEGON Future Cup. Bayern-spits Dominique Gossner werd dankzij zijn zes doelpunten topscorer van het toernooi. Hij nam de ABA-topscorersbokaal mee huis. Stephan Beckenbauer, zoon van Bayern-legende Franz, is de coach van Bayern U17.

FC Bayern München U17:

Markus Achatz
Valter Aguimar Medina Do Amaral
Florian Brachtel
Julius do Davies
Christian Derflinger
Maximilian Eberwein
Alexander Eiban
Tobias Grill
Lucas Hufnagel
Michael Knötzinger
Sebastian Mrowca
Benno Schmitz
Alessandro Schöpf
Edwin Schwarz
Alexander Sieghart
Martin Stadler
Milorad Stanojevic
Patrick Weihrauch
Daniel Wein
Leopold Zingerle

Fluminense FC zorgt voor Braziliaanse inbreng bij de AEGON Future Cup. Fluminense FC zorgt voor Braziliaanse inbreng bij de AEGON Future Cup.

Fluminense FC debuteert dit jaar op de AEGON Future Cup. De club uit Brazilië speelt zijn thuiswedstrijden in het wereldberoemde Maracanã stadion in Rio de Janeiro. In het verleden speelden onder meer bekende Braziliaanse voetballers als Romario, Branco, Thiago Silva en Marcelo voor Fluminense. De jeugdselectie van Fluminense komt pas de dag voor het begin van de AEGON Future Cup in Nederland aan. Een wereld van verschil met Ajax Cape Town, dat al sinds afgelopen vrijdag in Amsterdam verblijft.

Fluminense FC U17:

Maurício
Wallace Oliveira
Ygor Nogueira
Carlão
Leo
Ronan Queiroz de Paula Afonso
Cyro
João Cleriston
Gilmar
Iago
Jefferson
Paulo Victor
Igor Carvalho
Lucas Cunha
Marlon
Costa
Ronan David Jerônimo
Denilson

Tekst en foto's: Ajax.nl

Koop je kaarten voor de AEGON Future Cup online