Menu
Future Cup: Benfica & Corinthians

Future Cup: Benfica & Corinthians

Voor de vijfde achtereenvolgende keer wordt tijdens het paasweekeinde de Aegon Future Cup gehouden op sportpark de Toekomst. Ajax.nl zet de deelnemers in vier afleveringen op een rij. In deze tweede aflevering: Benfica en Corinthians.

Benfica

Even leek Benfica vorig jaar dichtbij een plek in de finale. Totdat de Portugezen de B1 van Ajax troffen en aan alle illusies een einde werd gemaakt. Maar liefst 5-0 werd het voor de Amsterdammers, waarna Benfica de troostprijs bemachtigde door via strafschoppen te winnen van São Paulo.

Ondanks de fikse nederlaag tegen Ajax maakten de tieners uit Lissabon veel indruk in Amsterdam. Minstens zo indrukwekkend zijn ook de miljoenen euro’s die de club verdiende met de verkoop van voormalige jeugdspelers. Zo verkasten Angel di Maria en Fabio Coentrào ooit voor dertig miljoen euro naar Real Madrid, terwijl David Luis en Ramires voor aanzienlijke bedragen aan Chelsea werden verkocht.

De talenten van Corinthians. De talenten van Corinthians.

Corinthians

Na achtereenvolgens Fluminense, Desportivo en FC São Paulo maakt opnieuw een Braziliaans team zijn opwachting op de Aegon Future Cup. Ditmaal is het de beurt aan Corinthians, daar waar de legendarische spits Ronaldo zijn laatste dagen als voetballer heeft gesleten. Maar niet alleen hij droeg het zwart-wit gestreepte shirt van deze club uit São Paulo; ook (voormalige) sterren als Rivaldo, Dida, Garrincha en Socrates speelden voor Corinthians. Zulke fenomenen zijn de 16- en 17-jarigen van de club nog lang niet, maar ongetwijfeld hebben zij wel de potentie. Dat blijkt alleen al uit hun eindzege op de Aegon Mongeral Cup in Brazilië, waarvan de winnaar zich plaatst voor de Future Cup in Amsterdam.

Tekst en foto's: Ajax.nl