Menu
Future Cup: Celtic FC & DC United

Future Cup: Celtic FC & DC United

Sportcomplex de Toekomst is van 23 tot en met 25 april het domein van de beste jeugdelftallen ter wereld. De AEGON Future Cup brengt naast gastheer Ajax ook de B-junioren van Bayern München, RSC Anderlecht, Ajax Cape Town, Fluminense, Celtic, DC United en China U17 naar Amsterdam. In deze aflevering speciale aandacht voor Celtic en DC United.

De jeugdselectie van Celtic, zoals present op de tweede editie van de AEGON Future Cup op de Toekomst, heeft aan internationale ervaring geen gebrek. De Celtic Academy ontving onlangs zeven eervolle uitnodigingen voor Schotland U16 en vier selectiespelers van het team dat dit paasweekend in Amsterdam verblijft behoren tot de uitverkorenen. De interland waarvoor onder anderen The Academy Bhoys Stuart Findlay, Denny Johnstone, Lewis Kidd en Jamie Lindsay zijn geselecteerd is niet zomaar een internationale wedstrijd. De ontmoeting met England U16 geldt als een van de mooiste 'burenruzies' op het Britse continent. De interland heeft als inzet het Victory Shield.

Celtic FC:

William Ankarhake
Joseph Michael Chalmers
Leonardo Fasan
Islam Salieh Feruz
Darnell Theophilous Fisher
Marcus Fraser
Paul Joseph George
John Herron
Denny Johnstone
Lewis Kidd
Darragh Lenihan
Patrick Anthony McNally
Michael Richard Miller
Joseph Patrick O'brien
James Mackay Wightman
Mohammad Yaqub
Jamie Lindsay
Stuart Findlay

DC United behoort tot de relatief onbekendste deelnemers aan de AEGON Future Cup. DC United behoort tot de relatief onbekendste deelnemers aan de AEGON Future Cup.

De Amerikaanse voetbaltalenten van DC United behoren tot de relatief onbekendste deelnemers aan de AEGON Future Cup. Het maakt de kans op een Amerikaans getinte verrassing wellicht groot. De club uit Washington vaardigt voor de Future Cup zijn Under 16 Academy Team af. De spelers zijn allemaal op of na 1 januari 1994 geboren. Via U18 en het Super 20 (zeg maar de Beloftenploeg van DC United) hopen de talenten op een plek in de hoofdmacht van head coach Ben Olsen. De ploeg van DC United is donderdagochtend geland op Schiphol en speelt zaterdag de eerste groepswedstrijd om 13:00 uur tegen China U17.

DC United U-16:

Damilola Adetola
Yaw Amankwa
Joel Condor
Suli Dainkeh
Alec Dockser
Lars Eckenrode
Mason Fish
Patrick Foss
Adam Hamdan
Ian Harkes
Peter Lee
Martin Lopez
Collin Martin
Jose Porteria
Dylan Regan
Jalen Robinson
Christian Rodriguez
Michael Russo
Edgar Zepeda

Win de AEGON Meet & Greet met Ajax 1! Iedereen die kaarten koopt (en al heeft gekocht) voor het internationale voetbaltoernooi maakt kans op de AEGON Meet & Greet met de selectie van het eerste elftal van Ajax.

Koop je kaarten voor de AEGON Future Cup online