Menu
Future Cup: Liverpool & Celtic

Future Cup: Liverpool & Celtic

Voor de vijfde achtereenvolgende keer wordt tijdens het paasweekeinde de Aegon Future Cup gehouden op sportpark de Toekomst. Ajax.nl zet de deelnemers in vier afleveringen op een rij. In deze vierde en laatste aflevering: Liverpool en Celtic.

Liverpool

Liverpool, uit de gelijknamige stad aan de westkust van Engeland, is een ploeg waarvan de spelers niet snel onder de indruk zullen zijn van volle tribunes op sportpark de Toekomst. De jeugdige Reds speelden namelijk al eens voor maar liefst 35.000 dolenthousiaste Indonesiërs, tijdens een oefentrip naar het Aziatische land. Zo konden ze ruiken aan het topvoetbal, maar of de Engelsen ook topvoetbal op de mat kunnen brengen is de vraag. Eerder deed de club van oud-Ajacied Luis Suarez mee in 2011, toen de vijfde plek werd behaald en onder anderen Jack Robinson en Jon Flanagan meededen, twee spelers die inmiddels hun debuut in de hoofdmacht hebben gemaakt.

Celtic Celtic

Celtic

Sterk en voor de duvel niet bang. Dat is hoe Schotse voetballers nog altijd bekend staan. Maar het team dat namens Celtic deelneemt aan de Future Cup heeft hoogstwaarschijnlijk meer in huis. Trainer is de Montenegrijn Miodrag Krivokapic. Voor wie hem niet kent: hij was ooit een oersterke verdediger bij Schotse clubs als Motherwell en Dundee United. Geen hoogstaande clubs, maar aan één ding ontbrak het nooit bij zulke ploegen: de bereidheid om te knokken voor elke meter. Wanneer hij die gedrevenheid kan overbrengen op zijn spelers, is de eerste stap richting een goede eindklassering gezet. In 2011 werd Celtic zevende, dus de Bhoys uit Glasgow zullen vastberaden zijn om dat resultaat te overtreffen.