Menu
Future Cup: Liverpool en Celtic

Future Cup: Liverpool en Celtic

Ajax organiseert dit weekend voor de zesde keer de ABN AMRO Future Cup. Dit internationale toernooi voor B-junioren heeft een fraai deelnemersveld. Deze week stellen we teams voor. In deze aflevering (slot): Liverpool en Celtic.

Liverpool:
Liverpool maakte vorig jaar indruk. Pas in de finale werden de jonge Engelsen een halt toegeroepen door Ajax. De Amsterdamse talenten namen zodoende revanche voor de nederlaag in de groepsfase. Dat het na deelname aan de ABN Amro Future Cup snel kan gaan, bewijzen Harry Wilson en Sheyi Ojo, de topscorers van vorig jaar. Wilson maakte al zijn debuut voor het nationale team van Wales, terwijl Ojo ervaring opdoet bij Wigan Athletic op het tweede niveau van Engeland. Ongetwijfeld dromen zij van een carrière als Raheem Sterling, die vanuit de jeugdopleiding doorstroomde naar de hoofdmacht en met zijn stijlvolle acties menig voetbalfan in vervoering bracht.

Celtic doet voor de tweede keer aan de ABN AMRO Future Cup mee. Celtic doet voor de tweede keer aan de ABN AMRO Future Cup mee.

Celtic:
Voetbaltechnisch zijn ze misschien wat minder onderlegd, maar dat wordt gecompenseerd door een voorbeeldige inzet. Schotse voetballers schieten op het gebied van inzet en wedstrijdinstelling zelden tekort. Mochten de spelers van Celtic een klus te gemakkelijk opvatten, dan is daar ongetwijfeld coach Miodrag Krivokapic om op te treden. De Montenegrijn diende in zijn actieve loopbaan bescheiden clubs als Dundee United en Motherwell, maar leerde voorop in de strijd te gaan. Krivokapic is voor het tweede jaar op rij met zijn team te gast in Amsterdam. Het eerste bezoek aan de Toekomst leverde een verdienstelijke vijfde plaats op.

Kaarten voor de ABN AMRO Future Cup zijn online te koop via onderstaande link en op wedstrijddagen aan de kassa's van Sportpark de Toekomst van 4 t/m 6 april. Dagkaarten kosten 2,50 euro. Een ticket voor alle dagen is 5 euro.

Tickets ABN AMRO Future Cup