Menu
Future Cup ook in 2011

Future Cup ook in 2011

Na de succesvolle eerste editie van vorig jaar krijgt de AEGON Future Cup in 2011 een vervolg. Het internationale toernooi voor B-junioren wordt ook dit keer over meerdere dagen gespeeld. Van vrijdag 23 tot en met zondag 25 april is de Toekomst het decor van de Future Cup. Gastheer en titelverdediger Ajax B1 is uiteraard van de partij.

De AEGON Future Cup is een uniek toernooi waar jonge spelers de mogelijkheid krijgen zichzelf, als speler en met hun elftal, te meten met het niveau van andere topclubs in de wereld. Het niveau zal, evenals vorig jaar weer erg hoog zijn. De clubs die voor deze editie reeds toegezegd hebben zijn onder andere Bayern München, het Braziliaanse Fluminense, maar ook de verliezend finalist van vorig jaar, China U-17, zal van de partij zijn. Titelverdediger Ajax gaat uiteraard voor prolongatie van de Future Cup.

,,Vorig jaar zegevierden onze eigen B-junioren en uiteraard hopen we dit jaar op prolongatie van dat succes. Ik ben er trots op dat Ajax wederom zo’n mooi toernooi kan organiseren”, zegt Rik van den Boog. De algemeen directeur vind de Toekomst een ideale locatie voor een groot internationaal jeugdtoernooi. ,,De Toekomst is hier uitermate geschikt voor. We zijn er erg blij mee dat we deze professionele omgeving hebben. En het beloven weer een paar mooie dagen te worden met hoogstaand, attractief voetbal”, aldus Van den Boog.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Bekijk de special van de AEGON Future Cup 2010 op Ajax TV

Davy Klaassen werd vorig jaar uitgeroepen tot speler van het toernooi. Davy Klaassen werd vorig jaar uitgeroepen tot speler van het toernooi.
Bryan Roy, Ronald en Frank de Boer waren vorig seizoen aandachtig toeschouwer bij de Future Cup. Bryan Roy, Ronald en Frank de Boer waren vorig seizoen aandachtig toeschouwer bij de Future Cup.
Spectaculaire omhaal van Ouasim Bouy tijdens de finale tegen China U-17. Spectaculaire omhaal van Ouasim Bouy tijdens de finale tegen China U-17.