Menu
Future Cup: Schalke 04 en Juventus

Future Cup: Schalke 04 en Juventus

Ajax organiseert dit weekend voor de zesde keer de ABN AMRO Future Cup. Dit internationale toernooi voor B-junioren heeft een fraai deelnemersveld. Deze week stellen we teams voor. In deze aflevering: Schalke 04 en Juventus.

Schalke 04:
Een van de drie debutanten is Schalke 04, de werkgever van oud-Ajacied Klaas-Jan Huntelaar. De Duitse club heeft de laatste jaren patent op het voortbrengen van talentvolle middenvelders. Internationals Mesut Özil en Julian Draxler genoten hun opleiding in Gelsenkirchen. Een nieuwe groeibriljant heeft zich in de vorm van Leroy Sané alweer aangediend op het podium van de UEFA Champions League. De voetballer met Senegalese roots drukte onlangs met een prachtige goal in Bernabeu al zijn inkt op de internationale voetbalkaart. Een andere statistiek die de kwaliteit van de jeugdopleiding van Schalke onderstreept, is het gegeven dat het Duitse nationale team bij het veroveren van de wereldtitel in Brazilië vier spelers had met wortels in de Schalke-opleiding. Naast Özil en Draxler waren dat Manuel Neuer en clubicoon Benedikt Höwedes.

Juventus heeft met Gianluigi Buffon en Claudio Marchisio twee zelfopgeleide boegbeelden die al jarenlang in de internationale top meedraaien. Welke van de huidige B1-spelers zullen we ooit in het eerste elftal terugzien? Juventus heeft met Gianluigi Buffon en Claudio Marchisio twee zelfopgeleide boegbeelden die al jarenlang in de internationale top meedraaien. Welke van de huidige B1-spelers zullen we ooit in het eerste elftal terugzien?

Juventus:
Na drie deelnames van AC Milan verwelkomen we dit jaar een nieuwe Italiaanse club. Het betreft Juventus, de succesvolste club van Italië. De Oude Dame, zoals de bijnaam van de club luidt, staat de laatste jaren op eenzame hoogte. De Serie A staat niet bepaald te boek als een competitie waarin jonge talenten de kans krijgen. Ouasim Bouy kan er over meepraten. De middenvelder verruilde in 2012 de opleiding van Ajax voor die van Juve. Hij tekende een contract voor 3,5 jaar, maar een doorbraak bleef uit. Inmiddels speelt Bouy op huurbasis voor het Griekse Panathinaikos. Juventus heeft met Gianluigi Buffon en Claudio Marchisio twee zelfopgeleide boegbeelden.

Kaarten voor de ABN AMRO Future Cup zijn online te koop via onderstaande link en op wedstrijddagen aan de kassa's van Sportpark de Toekomst van 4 t/m 6 april. Dagkaarten kosten 2,50 euro. Een ticket voor alle dagen is 5 euro.

Tickets ABN AMRO Future Cup