Menu
Ga de uitdaging van Siem de Jong aan!

Ga de uitdaging van Siem de Jong aan!

Lijkt het jou leuk om te voetballen tegen Siem de Jong? Of wil je graag een betere voetballer worden? Ga dan de uitdaging aan! Siem heeft samen met broer Luuk het platform 'De Jongsters' gebouwd dat vol staat met allerlei voetbalspelletjes die je kunt doen. Als je goed je best doet en veel oefent, word je vanzelf beter!

Hoe oud moet je zijn om mee te doen aan 'De Jongsters'?
Siem de Jong: “Alle kinderen kunnen meedoen. We hebben allerlei verschillende uitdagingen. Het is bedoeld voor kinderen tussen de 7 en 14 jaar. Als je in de F'jes voetbalt, kun je meedoen. Er zijn ook uitdagingen als je in de B'tjes of C'tjes voetbalt. We zijn pas net begonnen en er komen veel meer uitdagingen en filmpjes. Straks begint de vakantie en dat is een mooi moment om veel te voetballen!”

Iedereen wil weten hoe hij een betere voetballer kan worden. Is dit jouw antwoord?
“Ja, eigenlijk wel! Het gaat erom dat je je best doet. Als jij beter wilt worden, moet je iets extra's doen. Oefenen of trainen. Het is goed en leuk om je best te doen. Ik moet vaak tips geven en dit platform is nu mijn tip. Als je wilt leren hooghouden, moet je heel veel hooghouden. Haal het beste uit jezelf en loop een stapje harder, dat is mijn antwoord! Als je samen met een team of vriendje een uitdaging van 'De Jongsters' doet, kun je elkaar beter maken. Ik train ook altijd extra hard. En ik ben blij dat ik dat heb gedaan. Anders was ik nooit aanvoerder van Ajax geworden!”

Kunnen er ook prijzen gewonnen worden?
“Van alles! We hadden een vaderdag-actie en daarbij werden kaartjes voor Ajax verloot. Maar er zijn ook uitdagingen met een shirtje als prijs. En verder posters, tassen, ballen. Er zijn genoeg prijzen te winnen! Als je heel goed bent in latje schieten of hooghouden, doe dan mee! Je kunt je ook als team inschrijven of het opnemen tegen je vriendjes in de buurt. Als je een foto of filmpje instuurt, zetten we die op de website van 'De Jongsters' zodat iedereen het kan bekijken!”

Siem, in de meeste filmpjes win jij van broer Luuk. Is dat toeval?
“Haha! De ene keer wint Luuk, de andere keer win ik. Luuk won de eerste uitdaging, daarna was ik een paar keer de beste. Het gebeurde ook een keer dat de camera net stopte met opnemen voordat Luuk had gewonnen. We doen altijd ons best. We willen laten zien hoe goed je kunt worden. Durf een extra stapje te zetten!”

Het WK is nog in volle gang. Wat is de actie Balls for Brasil?
“De uitdaging is om zoveel mogelijk ballen te verzamelen. Hier in Nederland kunnen we overal voetballen, maar in Brazilië hebben niet alle kinderen een bal. Daar is geen geld voor. Wij willen ervoor zorgen dat die kindjes ook kunnen voetballen. Als je thuis een bal hebt liggen die je niet gebruikt, lever die dan in bij Intersport. Ik heb zelf ook een bal gegeven. Er zijn al meer dan 3000 ballen ingeleverd en die sturen we binnenkort op. Als Nederlandse kinderen op deze manier kinderen in Brazilië kunnen helpen, is dat hartstikke mooi!”

Naar het platform De Jongsters