Menu
'Gaat het weer een beetje André?'

'Gaat het weer een beetje André?'

Ajax werd maandagmiddag op feestelijke wijze gehuldigd bij hoofdsponsor AEGON in Den Haag. De complete selectie en technische staf waren op het hoofdkantoor van AEGON aanwezig. De Ajacieden waren ook daags na het veiligstellen van het dertigste kampioenschap nog steeds zielsgelukkig. De sporen van het kampioensfeest waren zichtbaar. De blijdschap was er niet minder om.

Wim Bohnenn is daags na het behalen van de titel duidelijk nog steeds in kampioensvorm bij AEGON. De speaker die zondagavond op het Museumplein de Ajacieden aan de dolenthousiaste menigte voorstelde, doet dat een dag later vol overgave nog een keer op het hoofdkantoor van Ajax’ hoofdsponsor in Den Haag. Ook daar zijn vele fans onder de medewerkers van AEGON. Ze geven de Ajacieden een enthousiast onthaal tijdens de exclusieve huldiging.

Bohnenn heeft het ondertussen voorzien op André Ooijer. De routinier van Ajax krijgt het duidelijk te verduren met de Amsterdamse humor van de spreekstalmeester. Opmerkingen als ‘André mag liggen’ en ‘Houden jullie André vast?’ worden door de kersverse 36-jarige kampioen met een grote glimlach ontvangen. Op de vraag hoe het daags na alle festiviteiten met hem gaat, antwoordt Ooijer droogjes: ,,Het gaat allemaal prima. Ik heb geen paracetamol nodig gehad. Alleen wat Red Bull vanochtend.”

De kersverse kampioenen op het hoofdkantoor van hoofdsponsor AEGON. De kersverse kampioenen op het hoofdkantoor van hoofdsponsor AEGON.

Ook Maarten Stekelenburg heeft het kampioensfeest, dat tot in de late uurtjes duurde, prima doorstaan. ,,Het gaat goed. Ook na gisteravond”, zegt hij met een vrolijke kampioensgrijns. ,,Het is jammer dat ik de laatste wedstrijden niet heb kunnen keepen vanwege mijn duimblessure, maar gelukkig ben ik wel overal bij geweest.” De huldiging zal de keeper lang bijblijven. ,,We hebben er met z’n allen enorm van genoten. In één woord geweldig.” Eyong Enoh haakt daar vrolijk op in. ,,Het was heel speciaal op het Museumplein. Ik heb nog nooit zoveel blije mensen bij elkaar gezien als gisteravond. Je merkte dat iedereen enorm toe was aan dit kampioenschap. En wij waren er klaar voor. Dat hebben we tegen FC Twente laten zien.”

Christian Eriksen krijgt als Talent van het Jaar ook de aandacht die de jonge Deen toekomt. Bohnenn complimenteert Ajax’ regisseur op het middenveld. ,,Deze uitverkiezing betekent heel veel voor me”, zegt Eriksen. ,,Geweldig. Ook het kampioenschap is een mooi resultaat van waar we dit seizoen met elkaar voor geknokt hebben. We hebben het allemaal goed opgepakt.”

Frank de Boer spreekt even later woorden van gelijke strekking. ,,Ik ben helemaal blij. Vanaf de eerste dag heerste er een fijne werksfeer binnen de staf en de spelersgroep. Iedereen heeft iedere dag zijn best gedaan om beter te worden. Met als ultieme doel het kampioenschap. Daarom is het geweldig dat we hier nu met de schaal bij AEGON staan. Daar wil ik onze hoofdsponsor ook enorm voor bedanken. Niet alleen omdat ze veel geld geven, maar zeker ook omdat ze ons helpen om weer terug aan de top te komen. De schaal is daarom zeker ook voor een deel van AEGON.”

Even lijkt er misschien nieuws in te zitten in Den Haag, maar het antwoord van Stekelenburg op de vraag of hij volgend seizoen blijft, levert geen nieuwe inzichten op. ,,Ik weet het nog niet”, zegt de geblesseerde aanvoerder van Ajax.” Als Bohnenn de vraag vervolgens aan de AEGON-medewerkers voorlegt, klinkt het luidkeels ‘ja!’ door de zaal.” Iemand die er volgend seizoen sowieso bij is, is Ooijer. Bohnenn: ,,Gaat het weer een beetje André?”

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: AEGON/ Ben Verbeek

Kampioen Ajax gehuldigd bij AEGON

De schaal van Ajax in Den Haag. De schaal van Ajax in Den Haag.
Marco Keim, voorzitter directie Nederland van AEGON, spreekt de Ajacieden toe. Marco Keim, voorzitter directie Nederland van AEGON, spreekt de Ajacieden toe.
Kampioenen! Kampioenen!