Menu
Gabor: 'Grappig dat de meeste mensen hier fietsen’

Gabor: 'Grappig dat de meeste mensen hier fietsen’

De Hongaar Gabor Szirtesi won 13 juni de Grand Final van de Ziggo eBattle en zette de volgende dag een krabbel onder zijn Ajax-contract. Hij is nu officieel eSporter bij Team Ajax. In deze wie-wat-waar-rubriek maken we in vogelvlucht kennis met de 18-jarige FIFA-speler.

Ik kom uit:
"Hongarije, ik ben geboren in Boedapast op 28 juni 2000."

Huidige woonplaats:
"Ik woon nog altijd met mijn ouders in Boedapest. Ik zit hier op de middelbare school, op het Karinthy Frigyes Gimnázium. Ik volg tweetalig onderwijs, dus ik leer geschiedenis, aardrijkskunde, wiskunde en dergelijke in het Duits. Daarnaast krijg ik Hongaarse les."

'Leef je dromen na en ga daar maximaal voor’

Van huis uit meegekregen:
"In huize Szirtesi is hard werken en beleefd zijn erg belangrijk. Maar wat ik nooit mag vergeten van mijn ouders: leef je dromen na en ga daar maximaal voor."

Hoe mijn vrienden mij omschrijven:
"Een verlegen, maar aardige en grappige jongen."

Bijnaam:
"Gabi, een afkorting van Gabor."

Slechte karaktertrekjes:
"Soms ben ik nog te verlegen, maar ik werk eraan om dat in de toekomst te veranderen."

'Mijn beste kwaliteit is dat ik nooit opgeef na één misstap'

Goede eigenschappen:
"Mijn beste kwaliteit is dat ik nooit opgeef na één misstap. Bovendien werk ik hard en bezwijk ik niet onder druk. Ik denk dat deze eigenschappen erg belangrijk zijn. Niet alleen tijdens FIFA, maar ook in het dagelijks leven."

Je kan me wakker maken voor:
"Elke voetbalgerelateerde activiteit, want voetbal is mijn leven: ik voetbal zelf, ik kijk het veel op televisie en ik speel het op een console."

Favoriete vakantiebestemming:
"Tenerife, daar ben ik 2 keer geweest. Alles op dit eiland is prachtig. Bovendien kan je Tenerife op elk moment van het jaar bezoeken, omdat het dichtbij de evenaar ligt. Het wordt er nooit kouder dan 20 graden Celsius, heerlijk!"

Gabor Szretesi winnaar Ziggo eBattle Ajax Next ePlayer
Gabor Szretesi winnaar Ziggo eBattle Ajax Next ePlayer

Beste serie van dit moment:
"Dan ga ik voor Chernobyl. Het is hartverscheurend om te zien wat een paar fouten van mensen kunnen veroorzaken. De serie laat ook zien hoe de Sovjet-Unie er in de jaren ’80 uitzag, wat behoorlijk bedroevend was."

Mijn muziekstijl:
"Ik luister het meest naar pop, r&b en rap. Maar soms ook naar rock of jazz. Een favoriet liedje heb ik niet echt."|

Mijn eerste indruk van Amsterdam:

"De stad ziet er prachtig uit. In 2018 kwam ik voor het eerst in de hoofdstad, voor de EA FIFA Global Series Play-offs. Het was erg grappig en raar om te zien dat de meeste mensen fietsen in plaats van autorijden. In Budapest gebruikt bijna niemand een fiets."

Beste Ajacied van afgelopen seizoen:
"Matthijs de Ligt, 100 procent. Bizar om te zien hoe extreem goed de 19-jarige verdediger het spel kan lezen. Hij is een beest in de defensie."

'In 2010 kreeg ik mijn eerste XBOX'

Eerste keer FIFA:
"FIFA 09, op de PC. In 2010 kreeg ik mijn eerste XBOX, tijdens FIFA 10."

Favoriete speler in het spel:
"TOTS Kylian Mbappé. Hij kan werkelijk alles op het veld. Niet alleen is hij ongelofelijk goed in de aanval, hij kan ook nog mee verdedigen door zijn hoge agressie."

Gewonnen prijzen:
"In 2018 deed ik voor het eerst mee aan een FIFA-toernooi, het V4 Future Sports Festival in Boedapest. Als underdog slaagde ik erin 1e te worden. Hierdoor mocht ik mee doen aan de Global Series 2018, waar ik in de top 32 eindigde. Met FIFA 19 heb ik me gekwalificeerd voor de PGL Cup in Boekarest. Daar heb ik Dani Hagebeuk ontmoet in de Swiss-ronde. Ik behaalde top 16."

Wat me bij Ajax te doen staat:
"Aan zoveel mogelijk evenementen deelnemen, zowel nationaal als internationaal. Hopelijk kan ik mooie herinneringen creëren en de fans vette dingen laten zien."

Lees ook: Gabor Szirtesi wint FIFA-contract bij Ajax

Tekst en beeld: Ajax.nl