Menu
Gabor Szirtesi wint FIFA-contract bij Ajax

Gabor Szirtesi wint FIFA-contract bij Ajax

Gabor Szirtesi is de nieuwe professioneel eSporter van Ajax. Op donderdag 13 juni won Szirtesi de Grand Final van de Ziggo eBattle, die in de Amsterdamse Johan Cruijff ArenA werd gehouden. De kersverse Ajacied liet tijdens de online kwalificatietoernooien maar liefst 8.747 FIFA-spelers achter zich. Donderdagmiddag won de 18-jarige Hongaar van 7 collega-finalisten en verzekerde zich daarmee van zijn 1e officiële eSports-contract.

Szirtesi is vanaf het nieuwe seizoen onderdeel van Ajax’ eSports-team en gaat Ajax vertegenwoordigen op nationale en internationale toernooien. Hij zal op het hoogste niveau meetrainen met andere eSporters en krijgt begeleiding op het gebied van FIFA, voeding en beweging.  

Van FIFA je beroep maken
Ajax en Ziggo gingen gedurende 5 maanden op zoek naar hét FIFA-talent van Europa. Met behulp van de Ziggo eBattle boden Ajax en Ziggo jonge fans de kans om hun droom werkelijkheid te maken: van FIFA je beroep maken. ‘Ik kijk er enorm naar uit om voor een club als Ajax te mogen gamen. Toen ik me inschreef, had ik nooit kunnen dromen dat ik hier vandaag zou staan’, aldus Szirtesi .

It was a VERY close final... ����#AjaxNextePlayer #ZiggoeBattle pic.twitter.com/8eTyKJ9KCR

— Ajax eSports (@AFCAjax_eSports) 13 juni 2019

Talent de kans geven
Ajax staat voor jong talent de kans geven. Niet alleen op het voetbalveld maar ook in eSports. Menno Geelen, commercieel directeur van Ajax: ‘Mooi dat Gabor Szirtesi heeft gewonnen. We heten hem van harte welkom bij AFC Ajax. Bij deze wil ik onze nieuwe eSporter veel succes wensen in de toekomst.’

Verder op het gebied van eSports
Louise Meijer, director Brand & Communications bij VodafoneZiggo, vindt de Ziggo eBattle een mooie uitbreiding op alle activiteiten die Ziggo op dit moment al doet op eSports. “We zien dat eSports en gaming in Nederland blijven groeien in populariteit. Een goed netwerk is essentieel en we zijn dan ook ontzettend trots op onze samenwerking met Ajax eSports rondom deze bijzondere zoektocht naar een nieuw FIFA toptalent. De Ziggo eBattle past erg goed bij het entertainment en plezier wat wij als merk bieden. Het sluit daarnaast goed aan bij onze andere activiteiten op het gebied van eSports, zoals het sponsorship van de ESL. Dat het zo’n succes zou worden, overtreft onze verwachtingen.”

Grand Final Ziggo eBattle
Op 13 juni 2019 vond de Grand Final van de Ziggo eBattle plaats. Onder de aanwezigheid van onder andere oud eSporter van Ajax Koen Weijland werd de finale gehouden in de Ajax Gallery of Fame. Van de in totaal 8,748 deelnemers bleek Gabor Szirtesi in een spannende finale de sterkste te zijn door met 4-3 te winnen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van de plannen van Ajax en FIFA 20? Meld je dan aan via www.ajax.nl/jersey en maak tevens kans op het nieuwe uitshirt.

Lees ook: Hagebeuk eindigt als 9e van de wereld op Xbox in Weekend League

Tekst & beeld: Ajax.nl