Menu
Gabri en Mitea werken zich in het zweet

Gabri en Mitea werken zich in het zweet

Het merendeel van de Ajacieden in selectie van trainer Henk ten Cate genoot van een vrije dag. Gabri en Nicolae Mitea waren wel te bewonderen op het trainingsveld. Laurens Ebben begeleidde hen tijdens de extra trainingsarbeid.

De werkwijze van de loop- en hersteltrainer Ebben is kort en bondig samen te vatten: motiverend. Opzwepend zelfs. Met een gulle lach en op oppeppende wijze strooit de Ajax-trainer met aanwijzingen en instructies. Fel gekleurde pylonen markeren het loopparcours. Sprinten, lopen en secuur passen. De trainingsstof beslaat oefeningen met en zonder bal.

Ebben gooit de bal aan, de sprintende Ajacieden passen hem terug in de handen van de trainer. Ebben gooit de bal aan, de sprintende Ajacieden passen hem terug in de handen van de trainer.

Een welverdiend rustmoment volgt na de bij vlagen explosieve oefenstof. Gabri heeft zelf aangestuurd op deze extra training, zo blijkt. De Spanjaard plengt graag de noodzakelijke zweetdruppels om (nog) verder aan te sterken. Alles om het Amsterdamse middenveld te voorzien van extra veel voetbalinzicht en -klasse. Gabri kan dus sterker worden terugverwacht in Ajax 1.

Mitea is nog steeds op de weg terug na hardnekkig blessureleed. ,,Nicolae kan steeds groepsspecifieker trainen’’, kijkt Ebben na afloop terug op de trainingssessie. ,,Vandaag hebben we onder meer wat 2 op 1 oefeningen kunnen doen.’’ Mitea’s rentree in de groep komt steeds dichterbij. ,,Uiteindelijk beslist de dokter wanneer Mitea werkelijk terugkeert in de groep’’, zegt Ebben.
Op een dag als deze, kan de training Ebben eigenlijk niet lang genoeg duren. Een weldadig schijnend zonnetje maakt de arbeid voor spelers en trainer extra aangenaam. Na een bijna anderhalf uur durende extra training houdt het trio het voor gezien. Handtekeningjagers melden zich ook vandaag aan de brug van het trainingsveld. Mitea en Gabri voorzien de fans van de gewenste krabbels. Gewillig poseren de Ajacieden voor diverse camera’s. Ebben wordt nagenoeg ongemoeid gelaten. De trainer kan er niet mee zitten. Hij verricht zijn werk het liefst op de achtergrond.