Menu
Gabri en Oleguer even terug naar Spanje

Gabri en Oleguer even terug naar Spanje

Omdat Ajax zaterdag een oefenwedstrijd speelt bij Real Murcia, keren Gabri en Oleguer voor even terug op bekend terrein. Vooral laatstgenoemde had er waarschijnlijk niet op gerekend zo snel weer terug te zijn in Spanje.

Gabri en Oleguer keren even terug naar Spanje. Gabri en Oleguer keren even terug naar Spanje.

Oleguer verbond zich bijna drie weken geleden voor drie seizoenen aan de Amsterdamse club. Saillant detail is dat hij zijn laatste officiële wedstrijd voor zijn voormalige club FC Barcelona speelde in en tegen Murcia. De Catalanen sloten het voorbije seizoen in de Primera División af met een 3-5 zege op het al gedegradeerde Murcia. Eerder in het seizoen was Barcelona in het eigen Camp Nou met 4-0 te sterk voor de komende sparringpartner van Ajax. Eidur Gudjohnsen, Bojan Krkic en Samuel Eto’o (2x) verzorgden de productie voor de ploeg van trainer Frank Rijkaard. Oleguer kwam die wedstrijd niet in actie.

Ook voor Gabri is de tijdelijke terugkeer bijzonder. De middenvelder, die bij Ajax bezig is aan zijn derde seizoen, kwam nooit eerder met zijn huidige ploeg in actie op Spaanse bodem. In Nederland speelde hij wel tegen ploegen uit Spanje. Vorig jaar bijvoorbeeld, speelde hij met Ajax tijdens het LG Amsterdam Tournament tegen Atlético Madrid. De Catalaan ontving toen na een wilde charge op Simao Sabrosa de rode kaart. ,,Een domme actie”, betitelde toenmalig coach Henk ten Cate na afloop de handeling van zijn pupil, die eerder wel de score had geopend. Wesley Sneijder ('59) bepaalde uiteindelijk met een prachtig schot de 2-0 eindstand.

In het komende Europese seizoen kan Ajax ook een tegenstander uit Spanje treffen. Behalve bekerwinnaar Valencia hebben Sevilla en Racing Santander zich geplaatst voor de Uefa Cup. Daarnaast probeert Deportivo La Coruña zich via de voorronde te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Verder proberen Barcelona en Atlético Madrid zich te kwalificeren voor het hoofdtoernooi van de Champions League. Indien de clubs niet slagen in hun opzet, rest ook voor hen de strijd om de UEFA Cup.