Menu
Gabri gaat mee naar Groningen

Gabri gaat mee naar Groningen

Gabri reist woensdag met de selectie van Ajax mee af naar Groningen. De middenvelder, die hersteld is van zijn hamstringblessure, begint nog niet in de basis. ,,Dat is nog te vroeg", aldus Adrie Koster.

Toen Ajax afgelopen weekeinde voor de eerste keer afreisde naar Groningen, zat Gabri nog niet bij de selectie. Op dat moment had hij slechts drie trainingsdagen in zijn benen; te weinig om na zijn blessure al in actie te komen. Twee dagen later is hij wel klaar voor de confrontatie met de Groningers. ,,We beginnen nog niet met Gabri”, zei Adrie Koster dinsdag tijdens de persconferentie. ,,Maar als we hem nodig hebben, is hij inzetbaar.”

Omdat zondag vlak voor het eerste fluitsignaal brand uitbrak op de tribunes van de Euroborg, was al wel duidelijk met wat voor opstelling Ajax zou beginnen tegen Groningen. Koster vindt het niet erg dat zijn kaarten al op tafel liggen en is ook niet van plan al te veel te gaan veranderen aan zijn strijdplan. ,,We hadden en hebben heel veel vertrouwen in deze wedstrijd”, aldus de trainer. ,,Het lijkt me dan ook niet handig en nodig om veel aan te passen. Aan het scenario verandert ook weinig: wij moeten gewoon winnen. Ik verwacht overigens wel dat de sfeer in het stadion iets beter zal zijn. Ik denk dat ze in Groningen toch wel geschrokken zijn van wat er allemaal is gebeurd.” De tekenen van een iets warmer ontvangst zijn inderdaad aanwezig. Zo heeft Groningen twintigduizend T-shirts laten drukken met de opdruk 'Fun Only'. Ook worden de Ajax-supporters ontvangen met broodjes en koffie.

Koster verwacht dat de competitie tot de laatste speelronde spannend blijft. ,,Waarom zou PSV geen punten laten liggen bij Vitesse? Zij komen toch behoorlijk onder druk te staan als wij winnen van Groningen.”

Gregory van der Wiel, Erik Heijblok en Laurent Delorge zijn nog altijd niet fit en zijn woensdagavond niet inzetbaar. Omdat Gabri terug is in de selectie, is Kennedy voor het duel met Groningen buiten de boot gevallen. Zondag zat de Zweed nog wel bij de achttien geselecteerden.

De selectie voor FC Groningen - Ajax:

Maarten Stekelenburg
Dennis Gentenaar
John Heitinga
Bruno Silva
Thomas Vermaelen
Urby Emanuelson
Samuel Kuffour
Gabri
Ismael Urzaiz
Klaas Jan Huntelaar
Edgar Davids
Luis Suarez
Jan Vertonghen
Dennis Rommedahl
George Ogararu
Rasmus Lindgren
Kenneth Perez
Siem de Jong