Menu
Gabri: 'Hele wedstrijd wordt lastig'

Gabri: 'Hele wedstrijd wordt lastig'

Ajax neemt het zondag in de laatste speelronde van de Eredivisie op tegen Heracles Almelo. Trainer Adrie Koster kan tijdens dat duel beschikken over Gabri, al lijkt de Spanjaard nog niet helemaal klaar voor een hele wedstrijd.

Gabri traint volop mee, maar of hij zondag de hele wedstrijd meedoet, is nog niet zeker. Gabri traint volop mee, maar of hij zondag de hele wedstrijd meedoet, is nog niet zeker.

Gabri viel vijf weken geleden tijdens Ajax - Willem II uit met een hamstringblessure. De Spanjaard herstelde een paar weken in zijn vaderland en hervatte vorige week bij Ajax de groepstraining. Afgelopen zondag, toen Ajax voor de eerste keer afreisde naar Groningen, was Gabri nog niet fit genoeg om in actie te komen. Hij zag de gebeurtenissen thuis. ,,Ik dacht in eerste instantie dat het wel meeviel met de brand”, zegt hij donderdagmiddag na de training.,,Maar toen de mensen de hekken overkwamen wist ik dat het serieus was. Gelukkig konden we de wedstrijd snel inhalen.”

Woensdag had Gabri weer twee extra trainingen in de benen: genoeg reden voor Adrie Koster om hem tijdens ‘Groningen deel 2’ weer op te nemen in de selectie. Gabri zag vanaf de reservebank zijn collega’s met 1-2 winnen. ,,Ik heb die wedstrijd heel intens beleefd vanaf de bank”, zegt hij. ,, Het voelde als een finale met alles erop en eraan. Op de bank zitten was echt moeilijk, want ik wilde mijn team zo graag helpen. Er waren over en weer veel kansen en het bleef echt tot de laatste minuut spannend.”

Of Gabri zondag al een hele wedstrijd kan spelen is ook nog niet zeker. ,,Ik ben medisch helemaal fit en heb nergens last meer van”, zegt hij. ,,Ik train volop mee, maar dat wil nog niet zeggen dat ik alweer een negentig minuten voluit kan spelen. Een hele wedstrijd zou me waarschijnlijk in fysiek opzicht toch wat moeite kosten."

Voor Ajax valt er in het duel met Heracles nog heel wat te winnen. De landstitel om maar eens wat te noemen. Als Ajax wint en PSV verliest bij Vitesse, dan is het kampioenschap voor de Amsterdammers. ,,PSV heeft aan een punt genoeg natuurlijk”, weet Gabri. ,,Maar ik heb er vertrouwen in dat Vitesse voor de winst gaat. Zij spelen hun laatste thuiswedstrijd van het seizoen en willen het eigen publiek toch wat laten zien. Bovendien staat er voor Vitesse ook nog wat op het spel.” Dat klopt, want de Arnhemmers zijn nog altijd in strijd om een plaats in de play-offs voor een UEFA Cupticket. Maar Gabri wil niet dat zijn ploeg te veel gaat rekenen zondag. ,,Wij moeten ons concentreren op de wedstrijd tegen Heracles”, aldus de oud-speler van Barcelona. ,,Onder normale omstandigheden moeten we kunnen winnen. Maar dan moeten we ons wel concentreren en vanaf de eerste minuut fel zijn. En als dat lukt, kunnen we niets anders doen dan hopen. Vorig jaar hebben we geleerd dat alles nog mogelijk is in de laatste speelronde. Het maakt me niet uit hoe het scenario er nu uit komt te zien: als wij maar kampioen worden.”

Bekijk de voorbeschouwing met Gabri, John Heitinga en Adrie Koster op Ajax TV.
Naar de website van Ajax TV >>