Menu
Gabri neemt afscheid

Gabri neemt afscheid

Gabri nam in de rust van het vriendschappelijke duel met Chelsea afscheid van Ajax en zijn supporters. De publiekslieveling, die aan het eind van vorig seizoen de overstap maakte van Ajax naar Umm-Salal in Qatar, werd uitgebreid bedankt voor zijn verdiensten als Ajacied in de afgelopen voetbaljaargangen.

Algemeen directeur Rik van den Boog sprak mooie woorden over de voormalig Ajacied. ,,Gabri is uitgegroeid tot een lieveling van ons allemaal. Hij kan geweldig voetballen, maar ook als mens is hij fantastisch. Het doet pijn om afscheid te nemen, maar we zijn er erg trots op dat hij vier jaar bij ons heeft gezeten.’’

Gabri bedankte daarop het aanwezige publiek en kreeg uit handen van de algemeen directeur het Jaarboek 2009 - 2010 overhandigd, een Ajax-borstbeeld en een rood-witte bos bloemen. Ook na de speech van Van den Boog ontving de Spaanse oud-Ajacied nog meer cadeau's. De fraaie geschenken - vergezeld van opnieuw mooie woorden - kwamen van de Supportersvereniging Ajax en de AFCA Supportersvereniging.

De Spanjaard verruilde in de zomer van 2006 FC Barcelona voor Ajax. In totaal speelde Gabri 118 wedstrijden in Ajax 1 en scoorde hij tien keer. Gabri won als Ajacied twee keer de KNVB Beker, in 2007 en 2010.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/ Louis van de Vuurst

Algemeen directeur Rik van den Boog bedankt Gabri. Algemeen directeur Rik van den Boog bedankt Gabri.
Kort daarop bedankt Gabri op zijn beurt ook de Ajax-fans. Kort daarop bedankt Gabri op zijn beurt ook de Ajax-fans.