Menu
Gabri scoort bij rentree

Gabri scoort bij rentree

Jong Ajax heeft de oefenwedstrijd tegen Ajax Zaterdag 1 met 3-1 gewonnen. Gabri, Jan Vertonghen en Jan-Arie van der Heijden maakten hun rentree. Gabri tekende voor de derde treffer van Jong Ajax.

Jan-Arie van der Heijden (links) en Gabri (tweede van links) maakten dinsdag net als Jan Vertonghen hun rentree op het voetbalveld. Jan-Arie van der Heijden (links) en Gabri (tweede van links) maakten dinsdag net als Jan Vertonghen hun rentree op het voetbalveld.
De eerste twee doelpunten kwamen op naam van Calvin Mac Intosh en Marvin Hasselbaink. Alle treffers van Jong Ajax vielen in de eerste 25 minuten. Mick van Moerkerk scoorde vlak voor tijd voor Ajax Zaterdag 1.

Van der Heijden, die sinds de zomer uit de roulatie was, deed volgens afspraak alleen de eerste helft mee. De middenvelder slaagde er in die 45 minuten wel meteen in zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Hij gaf onder andere de assist bij het doelpunt van Gabri.

Gabri en Vertonghen, beiden ongeveer een maand uit de roulatie, speelden de hele wedstrijd en maakten eveneens een sterke indruk
Jan Vertonghen deed net als Gabri de hele wedstrijd mee. Jan Vertonghen deed net als Gabri de hele wedstrijd mee.

Jong Ajax hervat maandag 6 april de competitie. De ploeg van Adrie Koster speelt om 18.30 uur op de Toekomst tegen Jong Sparta en kan bij winst kampioen worden. Dan moet directe concurrent Jong Feyenoord wel verliezen van Jong RKC Waalwijk. Ajax Zaterdag 1 staat er een stuk minder goed voor. Het elftal van trainer Constantijn Schouten staat voorlaatste in de Hoofdklasse B en vecht tegen degradatie. Dit weekend spelen de Ajax-amateurs uit tegen Kozakken Boys, de nummer acht op de ranglijst.

Kijk woensdag naar Ajax TV voor reacties van trainers en spelers >>


Jan-Arie van der Heijden houdt zijn tegenstander van zich af. Jan-Arie van der Heijden houdt zijn tegenstander van zich af.
Voorafgaand aan de wedstrijd van Jong Ajax en Ajax Zaterdag 1 werd er nog een interessante oefenwedstrijd gespeeld op de Toekomst. Ajax B1 trad aan tegen Georgië U17 en won met 2-0. Voorafgaand aan de wedstrijd van Jong Ajax en Ajax Zaterdag 1 werd er nog een interessante oefenwedstrijd gespeeld op de Toekomst. Ajax B1 trad aan tegen Georgië U17 en won met 2-0.