Menu
Gabri viert rentree bij Jong Ajax met winst

Gabri viert rentree bij Jong Ajax met winst

Gabri heeft tijdens de uitwedstrijd van Jong Ajax bij Jong FC Twente zijn rentree op het voetbalveld gemaakt. Met de Spaanse middenvelder in de ploeg van Adrie Koster werd in de Eredivisie voor Beloften met 3-4 gewonnen.

Het duel in Hengelo begon met de nodige vertraging. De spelers van Jong Ajax kwamen door een ongeluk op de A1 pas laat aan op het trainingscomplex van FC Twente. Toen iets later dan gepland werd gefloten voor de aftrap, maakte naast Gabri ook Laurent Delorge voor het eerst sinds de bekerwedstrijd tegen Jong Volendam van 8 september zijn opwachting. De Belg werd naast Toby Alderweireld in de verdediging geposteerd. Dennis Rommedahl, afgelopen zondag nog negentig minuten op de bank bij Ajax - Vitesse, begon vanaf de linkervleugel. Javier Martina startte aan de rechterkant.

Voor Gabri zat het duel er na een uur spelen op. De moegestreden speler werd gewisseld voor Christian Supusepa en had een belangrijk aandeel in de uiteindelijke overwinning. Danilo had in de 41ste minuut de openingstreffer van Jong FC Twente-spits Marco Arnautovic ongedaan gemaakt. Op slag van rust zorgde Gabri voor een positieve ruststand voor Jong Ajax: 1-2.

Koud uit de kleedkamers bracht Stein Huysegems de stand weer in evenwicht. In een tijdsbestek van zes minuten leek Jong Ajax echter alsnog de wedstrijd te beslissen. Dennis Rommedahl maakte in de 57ste minuut 2-3 waarna Darko Bodul zijn goede optreden van vorige week tegen Jong AZ, waarin hij drie keer scoorde, een vervolg gaf met een doelpunt. Het bleek net genoeg voor de overwinning. Dario Vujicevic deed een kwartier voor het einde nog iets terug namens Jong FC Twente (3-4), maar de stormloop op het doel van keeper Sergio Padt leverde geen doelpunten meer op.

Coach Adrie Koster was na afloop tevreden over de drie punten, maar vond dat zijn elftal het onnodig spannend had gemaakt. ,,Het was niet zo goed als tegen Jong AZ, maar wel weer erg spectaculair." De trainer plaatste een kanttekening: ,,Als we met 2-4 voorstaan, vind ik dat de wedstrijd uitgespeeld moet worden. Doordat Twente toch nog scoorde, hebben we het nog erg moeilijk gekregen." Door de tweede overwinning op rij zet Jong Ajax een volgende stap op weg naar de bovenste plaatsen in de Eredivisie voor Beloften. Het team heeft zeven punten uit vijf wedstrijden.

Opstelling Jong Ajax:
Padt; Will, Alderweireld, Delorge, Goossens; Gabri (62. Supusepa), Danilo, Blind; Martina (86. Schell), Bodul en Rommedahl.

Kijk op Ajax TV voor een ruime samenvatting van Jong FC Twente - Jong Ajax >>