Menu
Gabri wacht weerzien met landgenoten

Gabri wacht weerzien met landgenoten

Gabri wacht met de wedstrijd tegen Atlético Madrid een weerzien met landgenoten. De Ajacieden werkten vandaag hun laatste training af voor de start van het LG Amsterdam Tournament.

De selectie van trainer Henk ten Cate richtte zich woensdag vooral op de aanval. Extra aandacht werd besteed aan de aanvalsopbouw, voorzetten vanaf de flanken en de afronding. Gabri, George Ogararu, Jurgen Colin en Kennedy oefenden hun voorzetten vanaf rechts. Dennis Rommedahl, Urby Emanuelson en John Goossens deden hetzelfde vanaf links. Ajacieden die normaal opereren vanuit de as van het elftal mochten naar hartenlust afronden.

Na de anderhalf uur durende sessie keek Gabriel García de la Torre vooruit naar de krachtmeting tegen de Madrilenen. ,,Atlético Madrid behoort voor mij tot de vier beste ploegen van Spanje’’, vertelde de middenvelder. ,,De ploeg heeft er een aantal nieuwe spelers bijgekregen. Dus hoe sterk het team op dit moment werkelijk is, kan ik moeilijk zeggen. Dat zien we morgen. Net als onze trainer, denkt ook de coach van Atletico (Javier Aguirre, red.) aanvallend. Ajax - Atlético Madrid wordt daarom een leuke wedstrijd. Het wordt een wedstrijd waarin beide ploegen hun kansen krijgen.’’
De eerste wedstrijd op het LG Amsterdam Tournament biedt de Amsterdammers weer een nieuw ‘meetmoment’. Ajax richt zich op de eerste voorrondewedstrijd voor deelname aan de Champions League. Zaterdag besluiten de Ajacieden het toernooi met een duel tegen Arsenal.

Gabri stuurt George Ogararu diep. Gabri stuurt George Ogararu diep.

,,We naderen het einde van de voorbereiding’’, zei Gabri. ,,De wedstrijden die we tot half augustus spelen zijn vooral bedoeld om ritme op te doen. Op dit moment zijn we nog niet honderd procent.’’

De Ajax-selectie werd twee weken terug verrijkt met Ismael Urzaiz, landgenoot van Gabri. Laatstgenoemde kende de Bask tot voor kort niet persoonlijk, alleen als voetballer. Urzaiz droeg onder meer het roodwit van Athletic Bilbao en het tricot van de Spaanse nationale ploeg. De kennismaking was in elk geval allerhartelijkst. De Spanjaarden leerden elkaar vooral tijdens het trainingskamp in Schotland beter kennen. ,,Urzaiz is een rustige, fijne jongen’’, verwoordde Gabri de eerste indrukken van zijn landgenoot. ,,Het is voor mij ook leuk dat er in de selectie een nieuwe Spanjaard is bijgekomen.’’ Urzaiz is op het LG Amsterdam Tournament nog niet te bewonderen. De spits herstelt van een blindedarmoperatie. Vandaag trainde de aanvaller individueel met herstel- en conditietrainer Laurens Ebben en assistent-trainer Alfons Groenendijk.

Ismael Urzaiz trainde apart van de groep. Ismael Urzaiz trainde apart van de groep.