Menu

Galásek baalt na nieuw Milanees verlies

Tomás Galásek deed dinsdagavond na afloop van de verloren wedstrijd tegen AC Milan geen enkele moeite zijn teleurstelling te verbloemen. ,,De geschiedenis herhaalt zich, hè", sprak hij realistisch maar gepijnigd. ,,Dat we toch kansen hebben iets mee te kunnen nemen, maar het lukt elke keer niet. Is balen, dat wordt straks een nachtmerrie."

Dat het nu voor de derde keer in een kalenderjaar gebeurt dat Ajax verliest terwijl er mogelijkheden zijn, ligt aan de Italianen zegt Galásek. ,,Zij spelen op resultaat en dat lukt iedere keer. Ze zakken ver terug en lopen zo het risico dat ze tegendoelpunten krijgen, maar het loopt altijd goed af. Voor hun dan."

Het eerste kwartier had Ajax een optisch overwicht. ,,Zij speelden afwachtend, ze wachtten het moment af dat ze het af kunnen straffen. Negentig minuten hebben ze om een goal te maken. Het is niet mogelijk om negentig minuten twee van die gevaarlijke spitsen, die wachten op een kansje, uit de wedstrijd te houden.''

Het middenveld van Ajax had het loodzwaar gehad. ,,Het was niet vol te houden", sprak de Tsjech die een heel zware week kende, eerlijk. ,,Het was moeilijk. Zij wisselden veel van positie, liepen van links naar rechts."

Galásek bleef geloof houden in de gelijkmaker. ,,Je dacht in de fase na het doelpunt dat als je meer in balbezit was, meer druk zette en de tegenstander uitspeelde, dat je kansen zou krijgen. Die kwamen ook maar we maakten ze niet af."

,,Ik weet niet of we hier een redelijk gevoel aan over kunnen houden. We hebben wel goed gespeeld en weten dat we niet bang hoeven te zijn. Een gelijkspel had meer vertrouwen kunnen geven aan deze groep dan een 1-0 verlies. We hoopten dat het nu zou lukken en dan lukt het weer niet. Dat we kansen creëerden was positief. We hebben nu veertien dagen de tijd om ons voor te bereiden op de thuiswedstrijden."