Menu

Galásek baalt van schorsing

De topscorer van de dag ervoor bleef maandag binnen omdat hij wat last had van zijn voet, de overige Ajacieden kwamen wel naar buiten en vermaakten zich met een potje voetvolley.

Op de weg terug van Zwolle naar Amsterdam konden de Ajacieden een stukje van de wedstrijd tussen Volendam en PSV zien. Op een gegeven moment echter ontving het televisietoestel in de bus geen signaal meer, dus schakelde de technische staf over op de radio. ,,Het stond inmiddels al 4-0 voor PSV, dus het was niet meer spannend'', legde Tomás Galásek uit. De Tsjech liep tegen zijn vierde gele kaart aan en moet dus het kampioensduel tegen NAC vanaf de tribune volgen. ,,Ik had al drie of vier wedstrijden geen kaarten gekregen en hoopte dat het tegen Zwolle ook zo zou zijn. Maar er kwam een duel en daar moest ik in mee. Mijn tegenstander begon wel heel erg te rollen over de grond, ik denk dat de scheidsrechter zich daardoor een beetje heeft laten misleiden. Ik kreeg trouwens vorig jaar in dezelfde wedstrijd met dezelfde scheidsrechter ook een gele kaart'', verzuchtte de aanvoerder. Uitgerekend de stille kracht op het middenveld, een van de Ajacieden met de meeste minuten dit seizoen, zal niet met het gras op zijn shirt de schaal omhoog kunnen houden. ,,Dat is zuur ja'', beaamde Galásek.

De training van maandag bestond uit een aantal partijtjes voetvolley. Wesley Sonck ontbrak. De Belg was uit voorzorg binnen gebleven met wat lichte klachten aan zijn voet. Rafael van der Vaart bleef eveneens binnen, hij liep zaterdag op de training een enkelblessure op. Ronald Koeman voegde zich bij het team van Galásek, Yannis Anastasiou en Wesley Sneijder, om vier teams van vier compleet te krijgen voor de partijtjes voetvolley. Of de aanwezigheid van de trainer bij de tegenstander ontzag inboezemde is niet na te gaan, duidelijk was wel dat Koeman met zijn harde en lage services heel wat punten voor zijn team inleidde. Alledrie de opponenten werden dan ook verslagen.

Na een uur voetvolley was de 5-0 overwinning van de dag ervoor wel uit de benen van de meesten getraind. Alleen Tom de Mul en Zdenek Grygera moesten nog wat meer arbeid verrichten. De geblesseerde Jamal Akachar voegde zich wat later bij hen.

De wedstrijd was dan wel uit de benen, kennelijk nog niet uit het hoofd van Johnny Heitinga. Bij het verlaten van het trainingsveld wilde hij Anastasiou een tas met ballen laten dragen. ,,Because you scored my goal yesterday.''