Menu

Galásek benut strafschop

Tsjechië had geen kind aan Andorra in de WK-kwalificatiewedstrijd in Liberec. Met liefst 8-1 hielden de Tsjechen huis. Tomás Galásek nam de 4-1 voor zijn rekening. Hij scoorde uit een strafschop.

Tsjechië heeft door de zege in groep 1 van de Europese kwalificatie voor het WK voetbal van 2006 de eerste plaats van Oranje overgenomen.

Vratislav Lokvenc maakte als enige twee treffers. De bezoekers stelden tegenover de Tsjechische productie een doelpunt van Gabriël Ruira. Dat was de tijdelijke 2-1.

Andorra eindigde met tien man. Justa Ruiz werd na ruim een uur uit het veld gestuurd. Zowel Galásek als Grygera speelde de hele wedstrijd.

In groep 2 haalde het Griekenland van Angelos Charisteas een belangrijk punt bij Turkije. Het bleef 0-0 in het duel tussen de buurlanden.

In de Afrikaanse zone behaalde Zuid-Afrika een belangrijke 1-2 zege bij Kaap Verdië. Het team van Hans Vonk en Steven Pienaar, die beiden in actie kwamen, staat nu met 15 punten uit 7 duels bovenaan in hun groep.

Tunesië won ook met 1-3 bij Botswana. Hatem Trabelsi en zijn landgenoten staan tweede in hun groep, waar Marokko de ranglijst aanvoert. De Marokkanen hebben een wedstrijd meer gespeeld en vier punten meer dan Tunesië.

Bron: ANP en UEFA