Menu

Galásek en Grygera definitief in Tsjechische EK-selectie

Hoewel er al weinig twijfel over bestond, maakte de bondscoach van Tsjechië dinsdag bekend dat Ajacieden Tomás Galásek en Zdenek Grygera tot de definitieve selectie van hun land behoren op het EK 2004 in Portugal. Wesley Sonck, Tom Soetaers en Jelle van Damme zijn met België sparringpartners voor Nederland.

Tomás Galásek en Zdenek Grygera gaan van 23 mei tot en met 1 juni met Tsjechië op trainingskamp in het Oostenrijkse Seefeld. Vervolgens oefenen de Tsjechen dan op 2 juni in Praag tegen Bulgarije en op 6 juni in Teplice tegen Estland. Vanaf 10 juni zijn Galásek en Grygera in Portugal voor het Europees Kampioenschap.

Drie van de Ajax-Belgen, Jelle van Damme, Tom Soetaers en Wesley Sonck zijn geselecteerd voor de oefeninterland Nederland - België. De Derby der Lage Landen wordt gespeeld op 29 mei. Van Damme heeft zich echter teruggetrokken wegens een voetblessure. Ook Wesley Sonck kampt met zo'n zelfde kwetsuur en zal zich volgens de Belgische voetbalbond naar alle waarschijnlijkheid maandag pas bij de groep melden.