Menu

Galásek en Van Damme verliezen

Tsjechië ging onderuit bij Ierland, 2-1. Daarvoor was de formatie van bondscoach Karel Brockner twintig duels op rij zonder nederlaag gebleven. Duitsland was in Keulen te sterk voor België 3-0.

Dat Tsjechië, in de aanloop naar de Europese titelstrijd de grote plaaggeest van Oranje, verloor was enigszins verklaarbaar. De Tsjechen speelden in Dublin zonder Rosicky, Pobovsky en Smicer, terwijl halverwege ook nog eens Koller en Nedved verdwenen.

De openingstreffer viel na bijna een uur. Ian Harte scoorde uit zijn specialiteit, de vrije trap. Het was zijn eerste doelpunt als international in meer dan twee jaar. Daarna trokken de Tsjechen het duel naar zich toe. Hun offensief werd beloond met de treffer van Milan Baros. Kort voor tijd hielp Robbie Keane de Ieren alsnog aan de zege. Bij Tsjechië stond Ajacied Tomás Galásek in de basis.

Duitsland had handicaps in aanvallend opzicht, vooral door het ontbreken van topschutter Klose. Doelman Kahn kreeg rust en werd vervangen door Lehmann van Arsenal. De doelpunten kwamen op naam van Kuranyi, Hamann en Ballack. Bij de Belgen speelden Ajax-verdediger Jelle van Damme 59 minuten mee. Wesley Sonck ontbrak. Wegereef was in Keulen de scheidsrechter.