Menu

Galásek niet op het strand, wel fit

Ook voor de Champions-Leaguewedstrijd tegen Arsenal bereidt Ajax zich weer voor in Noordwijk. Tijdens de traditionele strandwandeling op de ochtend van de wedstrijd, ontbraken Tomás Galásek en Jelle van Damme. Beiden ondergingen een laatste test en kwamen die goed door.

Galásek ondervond in de voorbije dagen hinder van een bovenbeenblessure, veroorzaakt door een aanvaring met Bergkamp toen Arsenal en Ajax elkaar een week geleden in Londen troffen. Net als toen wil de technische staf ook in dit duel Galásek aan Bergkamp koppelen, maar dan moest de Tsjech wel fit genoeg zijn. Een test die in de ochtenduren werd afgenomen wees uit dat Galásek gewoon aan het treffen kan beginnen.

Linksback Jelle van Damme wandelde eveneens niet mee over het Noordwijkse zand. De jonge Belg had last van zijn enkel, maar ook hij kreeg groen licht voor de confrontatie met de Engelse kampioen.

Ajax had een goede dag uitgekozen voor de strandwandeling. Het was schitterend weer in de Zuid-Hollandse badplaats. Om klokslag elf uur kwamen de Ajacieden de trap van Hotel Huis ter Duin af.

Andre Bergdølmo en Richard Witschge gingen voorop. De twee routiniers leken weinig te merken van het prachtige uitzicht en waren in een ernstig gesprek verwikkeld.

Trainer Ronald Koeman nam een paar spelers apart. Eerst sprak hij met zijn aanvoerder Cristian Chivu en later met doelman Bogdan Lobont.

Op Hatem Trabelsi en Yakubu hadden de mooie weersomstandigheden een positieve uitwerking. Het Afrikaanse tweetal liep vrolijk lachend over het Noordwijkse strand.

Mido was een beetje stil. Normaal gesproken is hij tijdens de wandeling wel in voor een dolletje, nu liep de Egyptenaar er ingetogen bij en wisselde hij wat woorden met Andy van der Meyde of luisterde hij naar muziek via zijn oortelefoontjes.

De wandeling werd afgesloten met het al even traditionele kopje koffie in een plaatselijk restaurant. Dan volgen nog maaltijden, rusten en de laatste tactische aanwijzingen van Koeman, Krol en Bruins Slot.

Aan het einde van de middag begeeft de Ajax-bus zich weer richting Amsterdam. Naar de Arena waar de Ajax-jonkies tegen Arsenal nog een hoofdstuk toe hopen te voegen aan het sprookjesboek dat de UEFA Champions League dit seizoen voor hen is.