Menu

Galásek te sterk voor Lobont

Tomás Galásek en Bogdan Lobont stonden zaterdagmiddag tegenover elkaar in Tsjechië voor hun onderlinge WK-kwalificatiewedstrijd. De Ajacieden gaven elkaar niet veel toe. Lobont was één keer kansloos op een strafschop van Jan Koller. Daardoor won Tsjechië met 1-0 van Roemenië.

Zdenek Grygera zat niet bij de selectie van Tsjechië, maar Tomás Galásek wel. Bogdan Lobont kwam goed weg bij een actie toen hij een Tsjechische aanvaller leek neer te halen in het strafschopgebied. De arbiter zag er geen kwade opzet in. Even kreeg ook Galásek, de aanvoerder van Tsjechië, de schrik van zijn leven toen hij de Roemeen Pancu in de zestien meter neer zag gaan na een inzet van hem. Maar Galásek kon opgelucht ademhalen. De Roemeen kreeg geel voor zijn theatrale neergang en Tsjechië bleef deshalve op de 1-0 voorsprong staan.

Die voorsprong was in de 36ste minuut gekregen door een penalty. Net voor rust behoedde Lobont zijn land voor een grotere achterstand, want hij was eerder bij de bal dan Milan Baros en Koller.

De beste kansen op de gelijkmaker kreeg Roemenië een paar tellen na de rust, maar de Tsjechische doelman Cech bezweek niet. Aan de andere kant kreeg Tsjechië via Marek Heinz een grote kans om opnieuw te scoren.

Dat lukte echter niet, waardoor Roemenië na drie wedstrijden zonder puntenverlies, nu drie punten op Tsjechische bodem moet achterlaten.

Zowel Lobont als Galásek speelde het hele duel.