Menu

Gálasek traint weer met de groep

De selectie van Ajax trainde maandagochtend in het stadion. Supporters en aanwezige pers zag een bijna complete selectie het mooi ogende grasveld betreden. Steven Pienaar is teruggekeerd uit Zuid-Afrika en Tomás Galásek trainde volledig mee.

Galásek had de afgelopen week last van een blessure aan zijn rechterenkel. Hij liet de interland met Tsjechië daardoor voor wat het was. Afgelopen zaterdag tegen RBC was hij nog niet fit genoeg om te spelen. Maar nu lijkt hij op tijd klaar voor de belangrijke return in de derde voorronde Champions League aanstaande woensdag tegen Grazer AK. Ook Yakubu, die last had van zijn knie, trainde maandag volledig mee en is waarschijnlijk eveneens inzetbaar tegen de Oostenrijkse club. Steven Pienaar is teruggekeerd uit Zuid-Afrika en maakte een fitte indruk tijdens de training. Wesley Sonck trainde niet mee, de Belg heeft last van een buikgriepje.

De training van maandagochtend stond bijna geheel in het teken van het afronden op doel. Verschillende vormen, in een keer aannemen en schieten, de keeper passeren, een of twee kaatsbewegingen vooraf, werden geoefend. Iedereen deed mee, ook de verdedigers. Pienaar passeerde een aantal maal op fraaie wijze doelman Bogdan Lobont.

Anthony Obodai, Jari Litmanen, Sander Boschker en John O'Brien zijn nog niet hersteld van verschillende blessures.