Menu
Galásek volgt Ajax op weg naar Willem II

Galásek volgt Ajax op weg naar Willem II

In ‘de week van de waarheid’ volgen de wedstrijden elkaar snel op. Een dag na de klinkende 7-0 zege op VVV werd het vizier al snel weer gericht op Willem II. Dat treffen staat woensdagavond op het programma. Ex-Ajacied Tomás Galásek was maandag aandachtig toeschouwer bij de training.

Gewapend met notitieblok en fotocamera stond Tomás Galásek maandagochtend naar de training van Ajax te kijken. De Tsjech, die tussen 2000 en 2006 in Amsterdam speelde, kreeg vooral wisselspelers te zien, aangezien de basiself ‘the day after’ vaak binnenblijft. Toch maakte het zijn bezoek niet minder nuttig. ,,Ik wil een aantal trainingen bekijken om te zien of het trainersvak iets voor me is”, sprak de vriendelijke Tsjech voor de camera van Ajax TV.

,,Het is altijd leuk om terug te zijn. Ik heb hier met veel plezier gespeeld”, zei de inmiddels 37-jarige middenvelder, die zondag ook aanwezig was bij Ajax – VVV. Terwijl hij met een schuin oog de aanwijzingen van assistent-trainer Danny Blind volgde, ging hij kort in op een mogelijke toekomst als oefenmeester. ,,Het liefst zou ik als assistent beginnen en dan wellicht ooit later als hoofdtrainer aan de slag gaan. Maar veel hangt natuurlijk ook af van wat er op mijn pad komt.”

Ook Marko Pantelic nam even de tijd om met Ajax TV over zijn hattrick te praten. Net als Suarez schoot de Serviër drie keer raak tegen VVV. De grote vraag is echter wie van beide schutters de ‘echte’ wedstrijdbal in zijn museum mag bijzetten. Pantelic geeft het antwoord maandagavond op Ajax TV.

Terug naar Galásek. Want tijdens de training hadden de Ajacieden oog voor het Tsjechische bezoek. En andersom. Zo gebruikte de 67-voudig international zijn camera om enkele landgenoten met Luis Suarez op te foto te zetten. Tot slot ging de voormalig aanvoerder ook met de huidige kapitein van Ajax op de gevoelig plaat. Aanvoerders onder elkaar.

Vanaf woensdag meer Gálasek op Ajax TV

Tekst en foto’s: Ajax.nl

Eyong Enoh keert woensdag tegen Willem II terug van een schorsing. Eyong Enoh keert woensdag tegen Willem II terug van een schorsing.
Galásek in gesprek met Ajax TV. Het interview is vanaf woensdag te zien. Galásek in gesprek met Ajax TV. Het interview is vanaf woensdag te zien.