Menu
Galásek volledig hersteld

Galásek volledig hersteld

Tomás Galásek heeft de groepstraining volledig hervat. De Tsjech is naar eigen zeggen helemaal hersteld van zijn rugklachten. De middenvelder trainde maandagochtend nog apart van de groep, maar kreeg vandaag van Danny Blind een centrale rol op de training toebedeeld.

Bij de oefenvormen was Galásek de zogenaamde vrije man. Zowel de ploeg met de gele hesjes als het team zonder hesje mocht de Tsjech aanspelen en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt. Ook op deze ogenschijnlijk normale ochtendtraining bleek hoe belangrijk de middenvelder voor zijn jonge medespelers is. Galásek zette voor beide teams de lijnen uit en bracht door zijn bekeken acties rust in het spel van de ploegen.

De 'jonkies' Ryan Babel, Urby Emanuelson, Felipe en Hedwiges Maduro keken op het kunstgrasveld met bewondering naar het spel van de routinier. De vier hadden net een partijtje voetvolley afgewerkt en trainde niet mee met de selectie, die op Rasmus Lindgren na, compleet was. Babel en Maduro kregen rust, omdat zij op dinsdagavond een oefenwedstrijd van het Nederlands elftal onder 20 jaar tegen FC Zwolle afwerkten. Maduro: ,,En dat ging heel lekker. We wonnen met 5-0 en ik scoorde ook nog een lekker doelpunt. Als we wat scherper waren geweest dan had de uitslag nog groter kunnen zijn." De wedstrijd van Oranje onder 20 was het laatste oefenduel in de aanloop naar het WK, dat in Nederland wordt gehouden. Maduro: ,,Ik denk dat we goede kansen op het WK hebben. We hebben namelijk in alle linies goede spelers en vooral onze aanval is sterk."

Het WK onder 20 begint pas op 10 juni. Maduro en Galásek richten zich deze week op de uitwedstrijd van Ajax tegen Vitesse op zondag 15 mei, 14:30 uur.